Tecavüzden hüküm giyen Harvey Weinstein, hapishanede çürük dişlerini çeken diş hekiminden şikayetçi

"Mahkemeye dişsiz çıkarsam gülünç görüneceğim"

Harvey Weinstein'in cinsel istismarına uğrayan kadınların art arda ortaya çıkmasının ardından Hollywood'da #MeToo hareketi başlamıştı (Reuters)

Tecavüzden hüküm giyen Hollywood film yapımcısı Harvey Weinstein, çürük dişleri için hapishane dışındaki bir diş hekiminden tedavi görmeyi talep etti.

70 yaşındaki Weinstein dilekçesinde, hapishanedeki diş hekimlerinin dişleri çekmekten başka bir şey yapmadığını ve çekilen dişlerin yerinin boş bırakıldığını belirtti.

Weinstein, "Bu acil bir durum, dişçi ücretini ben karşılayacağım. Sadece bir kere yolculuk olacak" dedi. Eski yapımcı şöyle ekledi:

Her gün acı çekiyorum. Çürüklerim var. Yemek de yiyemiyorum çünkü eksik dişlerim var.

Los Angeles Yüksek Mahkemesi hakimi Lisa Lench, Weinstein'in hapishanedeki doktoru iki kere ziyaret ettiğini ama sorunlarını çözemediğini not etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Weinstein'in avukatı Mark Werksman, diş hekiminin müvekkilinin bir sonraki mahkemesine dişsiz çıkarsa gülünç gözükeceğini, bakımlı görünmesi için bu tedaviye ihtiyacı olduğunu belirtti.

Weinstein, 2004 ve 2013 arasında 5 kadını tecavüz etmekle yargılandığı davaya itiraz etmek için 10 Ekim'de hakim karşısına çıkacak.

Görüşmede iki sanık, Weinstein'e karşı ifade verecek.

Aralarında 30'dan fazla oyuncunun olduğu 75'ten fazla kadın, Weinstein hakkında 2019'da cinsel taciz ve tecavüz suçlamasında bulunmuştu.

Harvey Weinstein, çok sayıda kadına tecavüz ve cinsel taciz suçlarından 23 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. 

 

Independent Türkçe, New York Post

Derleyen: Aylin Şener

 

DAHA FAZLA HABER OKU