Örümcek-Adam: Evden Uzakta gişede 1 milyar doları aşarak serinin rekorunu kırdı

Önceki Örümcek-Adam filmleri hep dünya çapında bir milyar dolar gişe hasılatına ulaşmak için mücadele ediyordu

Örümcek-Adam: Evden Uzakta (Spider-Man: Far From Home), 1 milyar dolar (yaklaşık 5,6 milyar TL) gişe hasılatını aşan ilk Örümcek-Adam filmi oldu. Yapım, Tobey Maguire ve Andrew Garfield’ın rol aldığı önceki filmleri gölgede bıraktı.

Hollywood Reporter’a göre film bu hafta ABD’de 333 milyon dolar (yaklaşık 1,9 milyar TL), uluslararası pazardaysa 672 milyon dolar (yaklaşık 3,8 milyar TL) gişe hasılatına ulaşarak toplamda 1,005 milyar dolar gelir elde etti.

 

spider man.jpg
Örümcek-Adam: Evden Uzakta, Türkiye'de 5 Temmuz'da vizyona girmişti (IMDb)

 

Örümcek-Adam: Evden Uzakta aynı zamanda Sony Pictures’ın en yüksek gişe yapan ikinci filmi oldu. En yüksek gişeli Sony Pictures filmiyse 2012 yapımı Skyfall. Ancak bu rekor tehlikede olabilir çünkü Skyfall toplamda 1,11 milyar dolarlık (yaklaşık 6,3 milyar TL) hasılata ulaşmıştı. Örümcek-Adam: Evden Uzakta önümüzdeki haftalarda bu rakamı geçecekmiş gibi görünüyor.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Diğer yandan bu yeni rekorla, geçen yıl vizyona giren Aquaman’den bu yana Disney yapımı olmayan bir film ilk kez milyar dolarlık gişeye ulaşmış oldu. Yapımcılığını Warner Bros’un üstlendiği Aquaman 1,14 milyar dolarlık (yaklaşık 6,4 milyar TL) gişe yapmıştı. Tom Holland’lı ilk Örümcek-Adam filmi olan 2017 yapımı Örümcek-Adam: Eve Dönüş (Spider-Man: Homecoming) ise dünya çapında toplam 880 milyon dolarlık (yaklaşık 5 milyar TL) hasılata ulaşmıştı.

Geçen günlerde basında yer alan bir haberde, Örümcek-Adam: Evden Uzakta’nın milyar dolar sınırını aşamaması durumunda Disney’in Örümcek-Adam’ın haklarını kaybedeceği iddia edilmişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU