QR kodlu umumi tuvaletler tasarlandı: Kirli bırakanların puanı kırılacak

"Az sayıda kişi tuvaletleri çoğu kişi tarafından kullanılamaz hale getiriyor"

Tasarımcılar, akıllı telefonu olmayan kişiler için kartlı giriş imkanı sunuyor. Portatif tuvaletlerin ilk örneklerinden biri Mount Rainier bölgesine yerleştirildi (Throne Labs)

ABD'nin Maryland eyaletinde faaliyet gösteren bir teknoloji girişimi, puanlama sistemine sahip umumi tuvalet tasarladı.

Throne Labs adlı girişim, yalnızca QR kodla girilebilebilen bu sistem sayesinde umumi tuvaletlerdeki hijyen sorununu çözmeyi amaçlıyor.

Banyo tasarımlarını teknolojinin olanaklarıyla birleştirmeyi amaçlayan şirket, kullanıcıların bir mobil uygulama indirmesini ve içeri girebilmeleri için verilecek QR kodlarını taramasını şart koşuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu sistem sayesinde firma, kullanıcıların tuvaletin temizliğine dair geri bildirimde bulunmasını sağlayacak.

Böylelikle her kullanıcı Uber araçlarına benzer şekilde puanlama sistemine dahil edilecek ve tuvaleti kötü kullanan kişiler yaptırımlara maruz kalacak.

Klozetlere ve pisuarlara yerleştirilen ağırlık sensörleri de kullanıcının banyoda çok uzun süre kalıp kalmadığını takip edebiliyor.

Bu  portatif tuvaletlerin Güneş enerjisiyle çalışması bekleniyor. Ancak Güneş alamayacak bir konumdalarsa elektrik şebekesine de bağlanabiliyorlar.

Birçok portatif sistem gibi bu tuvaletlerdeki atıklar da sistemin altında yer alan tank benzeri bir depolama alanına gidiyor.

Sensörler, şirketin tuvaletleri ne zaman temizlemesi veya su depolarını ne zaman doldurması gerektiğini belirlemesini sağlıyor.

Throne Labs COO'su Jessica Heinzelman, "Aslında çok az insan umumi tuvaletlerde sorun yaratır" dedi:

Ama bu az kişi, tuvaleti çoğu kullanıcı için kullanılamaz hale getirir.

 

Independent Türkçe, Futurism, Washingtonian

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU