Yeni Zelanda'da bavulda cesedi bulunan iki çocuğun babası yıllar önce kanserden ölmüş, anne aranıyor

Polis, çocukların Güney Kore'ye kaçtığına inanılan annesini arıyor

Polis ve adli soruşturmacılar, iki çocuğun kalıntılarını taşıyan valizlerin bulunduğu olay yerinde toplandı (Reuters)

Müzayedede kazanılan sahipsiz bavullar içinde ölü bulunan iki çocuğun babasının, eşi Güney Kore'ye gitmeden önce kanserden öldüğü ortaya çıktı.

11 Ağustos'ta Yeni Zelanda'nın Auckland kentinde kalıntıları bulunan kız ve erkek çocuklarının, 4 yıl önce öldüklerinde 5 ila 10 yaşlarında olduğu düşünülüyordu.

Bavulların içinde bulunan öğeler, onları tanımlamak üzere inceleniyor. Kalıntılar, Güney Auckland'daki bir ailenin geçen hafta satın aldığı bavulları evinde açmasıyla bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bavulları açan aile şüpheli görülmüyor.

Dedektif müfettiş Tofilau Faamanuia Vaaelua, çocukların benzer büyüklükteki iki bavula gizlenmiş olduğunu söyledi.

Vaaelua "Bu keşfin mahiyeti, özellikle ölümle keşif zamanları arasında geçen süre göz önüne alındığında, soruşturmaya bazı güçlükler çıkarıyor" diye ekledi.

İki çocuğun babasının 2017'de kanserden öldüğünün orta çıkmasının ardından Yeni Zelanda ve Güney Kore polisleri şimdi de çocukların annesini arıyor. Anneleri şu anda kayıp listesinde ancak çocukların tahmini ölüm tarihi civarında, 2018'de Asya ülkesine uçtuğu düşünülüyor.

Şimdi dedektifler, anne Güney Kore'ye uçmadan bir yıl kadar önce çocukların babası olan kocasının kanserden öldüğünü açıkladı.

Polis, çocukların kimliğini bildiğini doğrulasa da yasal gerekçelerden ötürü herhangi bir ayrıntı vermedi.

Yeni Zelanda

İki çocuğun kalıntılarını içeren bavulların bulunduğu olay yerindeki polis kordonunun görüntüsü (Reuters)​​​​​


Vaaelua, çocukların ailesinin talebi üzerine sorgu hakiminin geçici yayın yasağı emri yayımladığını söyledi. Vaaelua "Bu emir, çocuklarla akrabalarının isimlerinin ve iki kurbanın kimliğinin belirlenmesine yol açabilecek kanıtların yayımlanmasını yasaklıyor" dedi:

Polis, çocukların ölümünü çevreleyen koşulları soruşturmayı sürdürüyor.

18 Ağustos'ta Vaaelua, çocukların üç ila 4 yıldır bavulların içinde olabileceğini söylemişti. Çocukların Yeni Zelanda'da bir aileye sahip olduğuna inanmak için polisin nedenleri bulunduğunu ve ailenin kimliğinin henüz belirlenemediğini ifade etmişti.

Vaaelua, "Soruşturma ekibi, bu çocukların ölümünden sorumlu kişi veya kişilerin hesap vermesi için çok sıkı çalışıyor" diye eklemişti:

Denizaşırı kurumlarla soruşturma başlattık. Bundan daha fazlasını ifade edemem.

Kapalı devre kamera kayıtlarının analiz edileceğini ancak cesetlerin saklandığı sürenin uzunluğundan dolayı polisin çok büyük zorlukla karşı karşıya olduğunu da söylemişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU