Sosisli yapmayı beceremeyen sosisli robotu viral oldu

"Yapay zekanın dünyayı ele geçirmesi için sabırsızlanıyorum"

Gıda üretim sürecinde robotlar giderek daha fazla rol oynarken, makinelerden kaynaklanan aksaklıklar da göze çarpıyor (Unsplash)

Yapay zekayla ilgili yeni gelişme ve haberler genellikle robotların dünyayı ele geçireceği düşüncesini kamçılar nitelikte. Ancak en basit görevleri yerine getiremeyen robotlar da var.

TikTok'ta 12 milyondan fazla kez izlenen yeni bir video, Polonya'da bir market robotunun sosisli yapmayı beceremediği anları gösteriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Robot, ekmeğin arasına sosisi koymakta zorlanırken müşterilerilerin manzara karşısında çok şaşırdığı anlaşılıyor.

Üstelik robot işi bir adım daha ileri götürüyor ve sosisi ekmeğe koymadan direkt ambalajlamaya kalkıyor.

Müşterilerin gülüşmeleri arasında bundan da vazgeçen robot servis bölmesine sadece sosisi koyarak müşteriye teslim etmeye karar veriyor.

Video, TikTok'ta paylaşıldığında hızla viral oldu ve diğer sosyal mecralarda da paylaşıldı. Uygulamanın kullanıcıları robotun başarısızlığıyla epey eğlendi.

 


Bir Twitter kullanıcısı olayı esprili bir şekilde, "performans sanatı" diye nitelerken, bir diğer kullanıcı şu yorumu yaptı:

Yapay zekanın dünyayı ele geçirmesi için sabırsızlanıyorum.

Robbie adlı robot, bu yılın başlarında Polonya'nın en büyük perakende zinciri Zabka Polska'nın çeşitli bayilerine yerleştirilmişti.

Robotik firması VeloxAlpha'nın geliştirdiği robot için hazırlanan basın açıklamasında, "Bu makine, piyasadaki türünün ilk örneği" ifadeleri yer almıştı.

Normalde robotun sosisli sandviçleri hazırlanması yaklaşık 40 saniye sürüyor. Bu aslında bir insan çalışanın hazırlaması için gereken süreden daha uzun.

Öte yandan şirket, makinenin "herkes için 7 gün 24 saat sosisli yapabilmesini" öne çıkarıyor.

 

Independent Türkçe, Futurism, Tweaktown

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU