Kaftancıoğlu: İstanbul halkı artık iktidar değişsin istiyor, "Oy verdim ama elim kırılsın" diyenler var

Kaftancıoğlu, "AK Parti bir konuda eşitliği başardı. İnsanlar yoksullukta eşitlendi. İstanbul'da insanların görüşü, oy verdiği parti farklı, dertleri aynı" dedi

Fotoğraf: ANKA

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, partisinin '80 Günde Devr-i Alem' başlıklı saha çalışması ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Bugün düzenlediği basın toplantısında, partisinin kampanyasına ilişkin bilgi veren Kaftancıoğlu, "Vatandaş artık kendisinin unutulmasından, özellikle iktidar tarafındaki siyasetçiler tarafından bir ‘nasılsınız’ bile denmemesinden o kadar rahatsız ki hepimiz bunu deneyimledik. Her bir arkadaşımız, yaptığı ev ziyaretini sisteme giriyor. Her bir hane ziyareti sonrasında notlar alınıyor. Vatandaşın sorununu çözmekte bize katkı sunar hale getiriyoruz. İstanbul'da bulunan 4 küsur milyon hanenin yüzde 50-51'inin kapısı çalınmış durumda" dedi.

Kaftancıoğlu şöyle devam etti:

Karşımıza çıkan vatandaşa ‘Nasılsın’ diyoruz, eleştirilerini alıyoruz, yardımcı olacağımız bir konu varsa yardımcı oluyoruz, CHP iktidarında anlattığı sorunların nasıl çözüleceğini anlatıyoruz, vatandaşı ikna etmeye çalışıyoruz. Ne mutlu ki vatandaş ikna bu konuda. Vatandaşa söz verdiğimiz için, vatandaşın sorununu daha güçlü bir şekilde duyurabilmek için bu basın açıklamasını yapıyoruz. Vatandaşın gerçekliği İstanbul'da hakikaten haber. İstanbul'un gerçekliği buyken, kimin ne dediği, ne demediği, ne giydiği üzerinden algılar değişirken siyasetin görevi, vatandaşın sesini duymak ve duyurmaktır. Şu ana kadar CHP'ye gelen en büyük eleştiri; ‘Şimdiye kadar niye yoktunuz? Bizi kötü yönetime, yoksulluğa, yokluğa mahkum bıraktınız’. Haklılar. Geçmişten bugüne kadar yapmadığımızı kapatmak için daha çok gideceğiz. Bu eksiğimizi gidereceğiz.

"Oy verilen partiler farklı, dertler aynı"

"Eğitimiyle, çalışmasıyla, üretimiyle zenginleşen de kalmamış İstanbul'da" diyen Kaftancıoğlu, "Yoksulluğun niteliklisi olur mu diyeceksiniz? Dört üniversite bitirmiş, doktorasını yapmış, evini geçindirecek ekmek götüremeyen kişi varsa… Bugünün iktidarı Adalet ve Kalkınma Partisi, -hiçbir konuda eşitliğe inanmadığını görüyorum- bir konuda eşitliği başardı. İnsanlar yoksullukta eşitlendi. İstanbul'da insanların görüşü, oy verdiği parti farklı, dertleri aynı" dedi.

"İstanbul halkı, 'Artık iktidar değişsin" diyor"

İstanbulluların sorunlarına ilişkin bilgiler veren Kaftancıoğlu şunları söyledi:

İstanbul halkı, artık belirsizlik, kaygı, güvencesizlik durumunda bir, iki ayda, mevcut siyasi iktidarda söylenen sözler, verilen vaatler ne olursa olsun gerçekliğinin değişmeyeceğinin farkında. İstanbul halkı, ‘Artık iktidar değişsin’ diyor. ‘Oy verdim ama elim kırılsın’ diyenler de var. Kırılmasın. Onlar, ülkeye hizmet edecekler inancıyla oy verdi. Oy veren seçmenin oyuna ihanet edenlerdir suçlu olan. İstanbul halkı, ‘Oy verdim, elim kırılsın. Bir an önce seçim olsun, bir an önce bizim dertlerimizi gören, siyaseti kendisini ve çevresini zenginleştirmek için değil benim sorunlarımı çözmek için yapacak iktidar gelsin’ temennisinde. 

Şarkıcı Gülşen'in tutuklanması

Canan Kaftancıoğlu, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Şarkıcı Gülşen'in tutuklanmasına ilişkin görüşü sorulan Kaftancıoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

Sahada karşılaştığımız bir şey var, vatandaş artık yargıya olan güvenini de o kadar kaybetmiş ki sohbetlerde bu da karşımıza çıkıyor. Sokakta belki de adliyeyle hiç işi olmamış, olmayacak bir kadın ya da bir erkek niye yargıya güvenini kaybeder sizce? İşte vatandaş yargıya olan güvenini Gülşen'in bu şekilde hukuksuz tutuklanmasına tepki gösterdiği için de kaybediyor. Bir sanatçının aylar öncesinden söylediği ve niyetini de kendisinin çok açıkça ifade ettiği, oradaki bir kesimi incittiğini hissederek özür dilediği bir durumdan dolayı tutuklanıyor olmasının halkta hiçbir karşılığı yok. Hiçbir karşılığı yok derken, bu şekilde tutuklanıyor olmasının yüreklerinde yarattığı haksızlık ya da adaletsizlik duygusu dışında.

 

Independent Türkçe,ANKA, AA

DAHA FAZLA HABER OKU