Köpek, sahibini ayıdan "ninja hareketleriyle" kurtardı

61 yaşındaki kadın, köpeği sayesinde saldırıdan ucuz kurtuldu

Jack Russell teriyer cinsi köpeklerin ortalama ömrü 12,7 yıl (Wikimedia-Miyagawa/Arşiv)

ABD'nin Vermont eyaletinde Jack Russell teriyer cinsi bir köpek, sahibini ayı saldırısından “ninja hareketleri” yaparak kurtardı.

Susan Lee, Vermont Balık ve Yaban Hayatı Departmanı'na yaptığı açıklamada cuma günü iki köpeğiyle yürüyüşe çıktığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Gürültülü bir ses duydum" diyen 61 yaşındaki kadın, bir ayının kendisine doğru koştuğunu gördü. Lee bunun ardından kaçmaya çalıştığını, taş duvara takıldığını ve düştüğünü bildirdi. Ayıyı birden üzerinde bulan yaşlı kadın, sol bacağından ısırıldı.

Yaban hayatı yetkilileri, Jack Russell teriyerin ayıya havladığını ve bunun ardından hayvanın, kadının üzerinden inip köpeğe odaklandığını kaydetti.

Cesur köpeğin sağladığı anlık dikkat dağınıklığı sayesinde Lee ayağa kalkıp köpeğiyle birlikte kaçmayı başardı. Lee'nin labradoodle cinsi olan diğer köpeği, saldırı sırasında ortalarda yoktu.

Evine ulaşmayı başaran Lee, komşusunun yardımıyla ambulansla hastaneye kaldırıldı ve her iki bacağındaki yaralara uygulanan tedavinin ardından taburcu edildi.

Lee'nin yürüyüş yaptığı bölgeye gönderilen yaban hayatı yetkilileri, saldırıyı yavruları olan bir dişi ayının gerçekleştirdiği sonucuna vardı. Ayının, yaşlı kadını ve köpeklerini görünce şaşırdığı varsayılıyor.

Anne ayı ve yavrularının yeri aransa da bulunamadı. Yetkililer, ayının halkı tehdit etmediğini ve saldırının münferit bir olay olduğuna karar verdi.

Yaban hayatı yetkililerinden Jeffrey Whipple, Jack Russell teriyerin "ninja hareketlerinin" Lee'yi kurtardığını belirtti.

Biyolog Jaclyn Comeau, Vermont'ta yaklaşık 6 bin kara ayının olduğunu ve bu hayvanların genellikle insanlara karşı temkinli yaklaştığını ancak yavrularını korumak için elinden geleni yaptığını belirtti.

 

Independent Türkçe, New York Post, Newsweek

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU