Elon Musk, beyin çipi girişiminin Cadılar Bayramı'nda sunum yapacağını duyurdu

Beynindeki bir çip aracılığıyla video oyunları oynayan bir maymunun olduğu son büyük güncellemeden sonra insan deneyleri de duyurulabilir

Neuralink'in maymunu, Pong'un sanal raketini sadece düşünerek hareket ettirebilmişti (Neuralink)

Elon Musk, beyin bilgisayar arayüzü (BCI) girişiminin 31 Ekim'de bir "örnekli sunum" etkinliği düzenleyeceğini duyurdu.

Neuralink'in Cadılar Bayramı güncellemesi, geçen yıl zihnini kullanarak video oyunları oynayabilen bir maymunun tanıtılmasından bu yana düzenlenen ilk büyük etkinlik olacak.

Duyuruyu pazartesi günü Twitter'dan yapan Musk, etkinliğin içeriğine dair daha fazla ayrıntı vermedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Teknoloji milyarderi daha önce, beyin çipi teknolojisinin insan deneylerinden ilkinin 2022 içinde yapılacağını söylemişti.

Bu yıl Neuralink, "Klinik Deney Direktörü" için bir iş ilanı yayımladı ve ilk deneklerin felçli kişiler olması bekleniyor.

İş ilanında, "Klinik Deney Direktörü olarak en yenilikçi doktorlardan ve en iyi mühendislerden bazılarıyla, ayrıca Neuralink'in ilk Klinik Deney katılımcılarıyla yakından çalışacaksınız!" yazıyordu.

Musk'a göre, BCI teknolojisinin ilk uygulamaları arasında beyin rahatsızlıkları ve hastalıkları olan kişilerin tedavi edilmesi, nihayetindeyse "insan-yapay simbiyozuna" olanak sağlamak gibi daha iddialı amaçlar için kullanılması yer alıyor.

Neuralink çipinin potansiyelinin neredeyse sınırsız olduğunu öne süren Musk, 2020'deki bir şirket sunumunda bunun körlüğü tedavi etmek ve "felç sorununu çözmek" için kullanılabileceğini söylemişti.

Gelecekte anılarınızı kaydedip yeniden oynatabileceksiniz... Bu gittikçe daha çok bir Black Mirror bölümü gibi geliyor... Nihayetinde onları yeni bir vücuda veya robot bir vücuda yükleyebileceksiniz.

Araştırmacıların felçli bir adamın beynine bilgisayar çipi yerleştirildikten sonra ilk "doğrudan düşünce" tweet'ini atmasına imkan sunduğu Avustralya'da, BCI teknolojisinin insan deneyleri çoktan gerçekleşti.

Bilişsel teknoloji girişimi Synchron, bu alanda bir dizi atılım yaptı ve hatta Musk'ın dikkatini çekti.

Hafta sonu Reuters, dünyanın en zengin kişisinin Melbourne merkezli şirketle muhtemel bir yatırım hakkında görüştüğünü bildirdi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU