Erdoğan: Türkiye'nin ihtiyacı, faizi yükseltmek değil, yatırımı, istihdamı, üretimi ihracatı ve cari fazlayı artırmaktır

Erdoğan, kabine sonrası yaptığı açıklamada "Artık hiç kimsenin sadece parasının değerinden endişe ederek dövize ve altına yönelmesi için sebep kalmamıştır" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye'nin ihtiyacı, faizi yükseltmek değil, yatırımı, istihdamı, üretimi ihracatı ve cari fazlayı artırmaktır” dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu.

Mardin ve Gaziantep'teki trafik kazaları konuşan Erdoğan, "Yapılan soruşturmalar neticesinde, failler hakkında gereken işlemler yapılacaktır. Benzer kazaların bir daha yaşanmaması için trafik ve araç güvenliği başta olmak üzere her alanda ihtiyaç duyulan tedbirleri süratle uygulamaya geçireceğiz" dedi.

"Bizim ekonomi modelimizde, yatırım yapan, çalışan, ticaret yapan kazanacak"

Erdoğan ekonomiye dair şunları ifade etti:

Türkiye'nin ihtiyacı, faizi yükseltmek değil, yatırımı, istihdamı, üretimi ihracatı ve cari fazlayı artırmaktır. Vatandaşlarımızdan ve iş dünyamızdan tek ricam, kendi ülkelerine ve dolayısıyla kendi paralarına güvenmeleridir. Türkiye'nin yeniden, yarım asrı aşkın süredir oynanan oyunlarla sıcak para sömürgesi haline dönüştürülmesine rıza göstermeyeceğiz. Bizim ekonomi modelimizde, yatırım yapan, çalışan, ticaret yapan kazanacak. Bunların hasılasıyla da devlet kazanacak, bütçe kazanacak. Artık hiç kimsenin sadece parasının değerinden endişe ederek dövize ve altına yönelmesi için sebep kalmamıştır. Tasarruflarını hala döviz ve altında tutan vatandaşlarımızı, buralardaki kazançlarını da garanti altına alan Türk lirası mevduatlara dönmeye davet ediyorum. Önümüzdeki yılın ilk aylarından itibaren hayat pahalılığıyla mücadele başta olmak üzere ekonomi programımızın olumlu etkileri daha ileriye götürülecek.

Yardımcı kitaplar da masalarda olacak

“Ders kitaplarının yanı sıra yardımcı kaynakları da okullar açıldığında öğrencilerimizin masalarında hazır edeceğiz” bilgisini paylaşan Erdoğan, “Okul öncesi eğitimi de yapımını tamamladığımız 1.200 yeni anaokuluyla güçlendiriyoruz. Yıl sonuna kadar 3 bine tamamlayacağız” dedi.


Mısır alım fiyatı

Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin, mısır alım fiyatını, destek hariç, ton başına 5 bin 700 lira olarak uygulanacağını kaydetti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU