Ev hayvanları, sahipleri Stray oynadığından ekrana kilitleniyor

"Kedim bana 'Bu ne? Kediyi televizyona hapsetmişsin' der gibi bakıyor"

Video oyunu Stray, PlayStation 4 ve 5'le Windows'a çıktı (Twitter/@brighidkheg)

Bir kedinin gözünden kıyamet sonrası dünyayı anlatan video oyunu Stray, ev hayvanlarını ekran başına kilitliyor. Özellikle kediler, ekranı görebilecekleri bir yere kurulup oyundaki sokak kedisini takip ediyor.

Bu durum o kadar yaygın ki, Cats Watching Stray (Kediler, Stray'i izliyor) adlı bir Twitter hesabı bile açıldı. Takipçi sayısı 40 bine yaklaşan hesapta, dünyanın dört bir tarafındaki kedilerin, oyunu izlerken ki görüntüleri paylaşılıyor.

ABD'nin Los Angeles kentinde yaşayan Katie Hampton, Oliver ve Yahzee adlı iki kedisinin evdeki yeni favori mekanının, televizyonu görebilecekleri en iyi yer olduğunu söyledi.
 

Kedi
Katie Hampton, Oliver ve Yahzee'yle vakit geçirebilmek için oyuna baştan başlamayı düşündüğünü söyledi (Katie Hampton)


Stray'i oynarken kedilerinin de izlediğini belirten 35 yaşındaki Hampton, şöyle konuştu:

Kediyle etkileşim kurmak istiyorlar gibi. Ekrana dokunup duruyorlar.

ABD'nin başkenti Washington'dan fizyoterapist teknikeri Clare Fenelon ise ne zaman oyunu açsa, kedisi Cricket'in ekranın önüne kurulduğunu söyledi:

Oynamaya çalışırken televizyonu göremiyorum.

Fenelon, kedisiyle aralarında biraz mesafe olduğunu ancak video oyunu sayesinde bir araya geldiklerini belirtti:

Kedim genellikle biden daha havalıymış gibi davranıyor ve benimle takılmak istemiyor. Ama Stray olunca ne yaptığımla ilgileniyor. Kesinlikle daha derin bir bağ hissettim. Cricket bana 'Bu ne? Kediyi televizyona hapsetmişsin' der gibi bakıyor.

Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da hayatını sürdüren müzisyen Jason Danzelman, oyun oynarken ailesinin kedisinin TV'nin önüne atladığını söyledi:

'Bu kim? Bu yakışıklı çocuk da kim?' der gibiydi.
 

Köpek
Pearl, sahibinin oyunu uzun süre oynamasına fırsat tanımıyor (Chris Nievas)


Kanada'nın Toronto kentinden Chris Nievas ise Pearl adlı köpeğinin oyun oynarken ekrana havlamaya başladığını belirtti:

O heyecanlanmadan 10 dakika zar zor oynuyorum

Oyun epey beğenildi

ABD merkezli oyun şirketi Annapurna Interactive tarafından 19 Temmuz'da piyasaya sürülen Stray'de oyuncular, robotlar, makineler ve etçil bakterilerin ele geçirdiği bir dünyada ailesine geri dönmeye çalışan bir kedinin hikayesine eşlik ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Üçüncü şahıs bakışından oynanan distopik macera oyunu Stray, Fransız oyun şirketi Ubisoft'tan 2015'te ayrılan ve soyadları bilinmeyen Koola ile Viv adlı oyun tasarımcılarının elinden çıktı.

Gizemli ikilinin kurduğu BlueTwelve oyun tasarım ekibinin hazırladığı evrenin ana karakteri olan kedi de Koola ve Viv'in, Fransa'da sokakta terk edilmiş halde bulduğu Murtaugh adlı bir kediden ilham alınarak hazırlandı.

Kedinin oyundaki hareketlerinin animasyonlarıysa ekibin ofiste baktığı Oscar ve Jun adlı kedilerin hareketlerinden yola çıkılarak tasarlandı.
 


Stray çıktığı ilk gün oyun platformu Steam üzerinden 63 bin kişi tarafından satın alındı. Bunun, Annapurna Interactive'in bugüne dek yakaladığı en büyük rakam olduğu bildirildi. Oyun, 2022'nin en çok beğenilen oyunlarından biri oldu.

Öte yandan Annapurna Interactive, toplam satış sayısını açıklamadı.

 

Independent Türkçe, Wall Street Journal

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU