Eski NBA yıldızı Dwyane Wade, 15 yaşındaki trans çocuğunun adını değiştirmek için başvurdu

Wade'in çocuğu 12 yaşındayken ailesine açılmıştı

Dwayne Wade, Cheaper by the Doozen'ın 2022'deki galasına çocukları Zaya, Kaavia ve eşi Gabrielle Union'la katılmıştı  (AP)

Emekli NBA oyuncusu Dwyane Wade, 15 yaşındaki çocuğunun adının ve cinsiyetinin resmi belgelerde değişmesi için başvuru yaptı.

40 yaşındaki Wade'in başvurusu onaylandığında çocuğunun Zion Malachi Airamis Wade olan adı Zaya Malachi Airamis Wade'e değişecek.

Dilekçeye göre çocuğunun yasal işlemleri üstünde tam yetkiye sahip olan Wade, eski eşi Siohvaughn Funches'e de durum hakkında gerekli bilgilendirmeyi yaptı.

Wade, çocuğunun trans olduğunu açıkladığını 2020'de Ellen DeGeneres'in talk show'una konuk olduğunda şu ifadelerle duyurmuştu:

12 yaşındaki çocuğumuz eve geldi ve "Bana artık Zaya diye hitap etmenizi istiyorum" dedi. Çocuğumuzun kendi gibi olabilmesi için en iyi imkanları sunabilelim diye konu hakkında mümkün olduğunca bilgi sahibi olmaya çalışıyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wade, eşi Gabrielle Union'la birlikte ebeveyn olarak sorumluluklarını çok ciddiye aldığını eklemişti.

Ellen'ın talk show'undan birkaç gün sonra sabah programı Good Morning America'ya katılan eski basketbolcu, çocuğunun aslında kadın olduğunu bildirmesi hakkında konuşmuştu.

Wade, "Zaya, üç yaşından beri trans olduğunun bilincindeymiş. Açıldığından beri biz de sorular soruyoruz ve öğreniyoruz" demişti.

16 yıl boyunca Miami Heat'te oynayan Wade, üç NBA şampiyonluğu kazandı.

 

Independent Türkçe, Page Six, NBC News

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU