NASA, UFO arayışında "tam güç" moduna geçiyor

Uzay ajansı, "Bu bizim için gerçekten önemli ve buna yüksek öncelik veriyoruz" açıklamasını yaptı

(AFP)

Genel katılımlı toplantıda NASA, tanımlanamayan uçan nesneleri incelemek için "tam güç" kullanacaklarını açıkladı.

NASA'nın Bilim Misyonu Direktörlüğü Araştırmalardan Sorumlu Direktör Yardımcısı Daniel Evans çarşamba günü yaptığı açıklamada, "Bu bizim için gerçekten önemli ve buna yüksek öncelik veriyoruz" dedi.

Bu taahhüdün öncesinde NASA, UFO/UAP konularında onlarca yıl sonraki ilk oturumları takiben 9 aylık bir Tanımlanamayan Hava Olayları (UAP) çalışması yürüttüğünü söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstihbarat yetkilileri, UAP'larla ilgili devam eden Pentagon soruşturması hakkında meclis üyelerine bilgi verdi ve askeri pilotların UAP'larla açıklanamayan karşılaşmalarının videosunu gösterdi.

15 ila 17 kişiden oluşan çalışma heyetine 100 bin dolara kadar bütçe ayrılacak ve çalışma tamamen açık olacak, yani gizli askeri veriler içermeyecek.

Evans'a göre, çalışmayı "Hepsi bize bilimin ve verilerin tüm odağını nasıl UAP'lara yönlendireceğimizi gösterecek, belirli bir göreve sahip olan dünyanın önde gelen bilim insanları, veri uygulayıcıları, yapay zeka uygulayıcıları, havacılık ve uzay güvenliği uzmanlarından bazılarıyla" işbirliği içinde Simons Vakfı'nın başkanı David Spergel yönetecek.

Evans "Ekime kadar bu işi bitireceğimizi umuyorum ama bize şans dileyip bundan daha önce bitirebileceğimizi söyleyeceğim" diye ekledi.

NASA, UFO avlamakta kullanılabilecek, gezegenin atmosferine ilişkin muazzam miktarda veriye sahip. Dr. Sperger temmuzda, "Atmosferi hem yukarıdan hem aşağıdan gözlemliyoruz. Hem hava trafiği yönetimi verileriyle, hem gökbilimcilerin yukarı bakması hem de uyduların aşağı bakmasıyla" dedi.

Elimizdeki verileri birleştirerek başlamak istiyoruz.

Mayısta Donanma İstihbaratı Direktör Yardımcısı Scott Bray, UFO görme vakalarının "sık ve sürekli" olduğunu belirterek, "Elimizdeki verilere dayanarak, bu vakaların çoğunda fiziksel nesneler görüldüğü açık" demişti.

Bray, bu vakaların 5 kategoriden birine girdiğini söylüyor: Havadaki parazitler, ulusal atmosferik olaylar, ABD endüstri geliştirme programları, yabancı düşmanlar veya "diğerleri". Askeri araçlar halihazırda 11 kez UFO'larla çarpışma tehlikesi yaşadı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/space

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU