Ümit Özdağ: Vatandaşlık verilen Suriyeli sayısını açıklıyorum, 1 milyon 476 bin 368

Özdağ, “Sadece İstanbul'da günde ortalama 70 Suriyeli aileye vatandaşlık veriliyor. Bunu 8 ile çarpın. Anne, baba ve 6 çocuk” dedi

Fotoğraf: AA

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye'de bulunan sığınmacılarla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi.

“Türkiye'de gerçek sığınmacı ve kaçak rakamı, devletin resmi belgelerine göre 13 milyonu bulmuş durumda. Bu açıklamayı yaptıktan sonra Ankara'da fırtınalar koptuğunu biliyorum” diyen Özdağ şu ifadeleri kullandı:

Bu bilgi bana 6 ay önce geldi. Geçen hafta iki farklı kaynaktan 13 milyon rakamını doğrulatınca Türk kamuoyu ile paylaşma kararı aldım. Yanlış olma ihtimali sıfır! Türkiye'de 13 milyon sığınmacı ve kaçak olduğu devletin resmi belgelerindeki kayıt! Bu 13 milyonun yükünü Türk halkı omuzlarında taşıyor. Bu sayı azalmıyor, sınırlarımız delik deşik olduğu için her geçen gün buna yeni rakamlar ekleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

200 bin değil 1 milyon 476 bin

İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan vatandaşlık verilen sığınmacı sayısının doğru olmadığını ileri süren Özdağ şu ifadeleri kullandı:

Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Akşener, diğer partilerin genel başkanları, temmuz 2022'ye kadar vatandaşlık verilen Suriyeli sayısını açıklıyorum. 1 milyon 476 bin 368! 200 bin rakamı yalan! 

6'lı masada oturan politikacılar, Soylu'nun rakamını gerçek kabul edip 200 bini temel aldığınızı açıkladınız. Kılıçdaroğlu, ülke seçime giderken 300-500 bin kişiye vatandaşlık verilmedi diye kamuoyunu yanlış bilgilendirdiniz. İşte gerçek rakamlar! 

Sadece İstanbul'da günde ortalama 70 Suriyeli aileye vatandaşlık veriliyor. Bunu 8 ile çarpın. Anne, baba ve 6 çocuk...

AK Parti’nin, vatandaşlık verilen Suriyeli ve diğer yabancıların sayısını da gizlediğini ileri süren Özdağ, “22 Temmuz  2022'de Nüfus İşleri Genel Müdürlüğü önünde, arkadaşlarımız ve teşkilatımızla bir toplantı yaptım. Bu toplantıda son yıllarda değişik milliyetlerden vatandaşlık verilenlerin sayılarını açıkladım. Buna göre; Temmuz 2022 itibarıyla, 64 bin Iraklıya vatandaşlık verildi. 56 bin İranlıya vatandaşlık verildi. Afrika ülkelerinden gelenlere 54 bin vatandaşlık verilmiş. 13 bin Pakistanlıya vatandaşlık verilmiş. 37 bin Afgana vatandaşlık verilmiş” dedi.

“Milletimiz bir felaketle karşı karşıya”

“Vatandaşlık verilenlere 10 yıl oy vermeyi engelleyen bir yasal düzenleme gerektiğini bir kez daha yineleyen Özdağ, “AK Parti gidince bu vatandaşlıkların hepsini iptal edeceğiz” diye konuştu.

Son haftalarda vatandaşlık işlerinin, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınarak saraya devredildiğini iddia eden Özdağ, “Milletimiz ve devletimiz bir felaketle karşı karşıya” dedi

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU