"En gerçekçi insansı robot" geri döndü

Ameca artık çok daha iyi

Birleşik Krallık merkezli Engineered Arts'ta geliştirilen insansı robot Ameca, yeni bir videoyla geri döndü.

Son derece gerçekçi mimikleriyle dikkat çeken Ameca, önceki aylarda etkileyici yüz ifadelerini sergilediği videolarıyla ünlü olmuştu.

5 ve 7 Ocak arasında ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen teknoloji fuarı CES'te görücüye çıkan insansı robot, bir süreliğine sessizliğe gömülmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak bu esnada Engineered Arts mühendisliğinin Ameca'yı daha da geliştirdiği ve robotun yüzüne 12 yeni aktüatör eklendiği öğrenildi. Buna göre robot, yüz ifadelerini taklit etmede artık çok daha iyi.

Aktüatör ya da eyleyici, bir mekanizmayı veya sistemi kontrol eden veya hareket ettiren bir tür motor olarak tanımlanabilir. İnsansı robot, etkileyici mimiklerini bu teknolojiye borçlu.

Ameca'nın ayna karşısında kendi mimiklerini incelediği yeni videoda yüz buruşturma, inanmama, iğrenme, acı ve öfke ifadeleri görülüyor.

Firmanın internet sitesinde yer alan açıklamada Ameca, "insansı robot teknolojisinin ön safı" ve "dünyanın en gelişkin insansı robotu"diye niteleniyor.

Ameca'nın etkileyici videolarını izleyen bazı internet kullanıcıları da onun "gelmiş geçmiş en gerçekçi insansı robot" olduğuna inanıyor.

CES sırasında teknoloji sitesi CNET'e röportaj veren firmanın operasyon direktörü Morgan Roe, "Onu hepimiz filmlerde gördük, hepimiz Ben Robot (I, Robot) ve Yapay Zeka (AI) filmlerini izledik" ifadelerini kullanmıştı:

Ve aniden gerçek oldu.



Independent Türkçe, Futurism, CNET

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU