Erdoğan: Ziyaret edilen bin 585 cemevinden 8 bin 740 talep belirlendi, 5 bin 600'ü karşılandı

Erdoğan konuşmasında, "Çeşitli illerimizde temeli atılan ve yapımı tamamlanan 8 cemevi ile ilgili toplu töreni yakında gerçekleştireceğiz” dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nevşehir’de “Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a Yürüyüşünün 751. Yıl Dönümü Anma Programı”na katıldı.

Programda konuşmasında, “Hacı Bektaş-ı Veli dergahı Cumhuriyet'le birlikte diğer tüm benzeri kurumlar gibi kapatılmıştı” diyen Erdoğan, “Bu sevgi, barış, kardeşlik, muhabbet kapısının müze statüsüyle fiziken yeniden açılmasını sağlayan şehit Başbakan rahmetli Adnan Menderes'tir. Bu külliye dört bir yandan gelen Hacı Bektaş dostlarının iştirakiyle tümüyle hizmete girmiştir. Hazreti hünkarın sevgi, saygı üzerine kurulmuştur yapımız, ta ezelden ebede açık durur kapımız sözüne uygun şekilde bu kapı yeniden gönülleri aydınlatmaya devam etmiştir” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye’deki bin 585 cemevinin tamamını ziyaret ederek Alevi-Bektaşi vatandaşlarının 8 bin 740 talebinin belirlendiğini vurgulayan Erdoğan, “5 bin 600'ü hızla karşılandı. Diğer taleplerle ilgili olarak İçişleri, Kültür ve Adalet Bakanlığımız çalışma yapıyor. İnşallah yakında neticelenecek. 8 cemevi ile ilgili toplu törenini yakında gerçekleştireceğiz. Bu ülkenin 85 milyon vatandaşının tamamı Türkiye Cumhuriyeti devletinin birinci sınıf, aynı hak imkanlara sahip mümtaz fertleridir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti:

Mezhep ve meşrep farklılıklarını körüklemekten köken ve ideolojik farklılıklara kadar her türlü faaliyeti gösteriyorlar. Aslında neyi amaçladıklarını, sufleyi nereden aldıklarını gayet iyi biliyoruz. Kimi Avrupa devletlerinin ülkemizde Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızın üzerinde oynamaya çalıştıkları kirli oyunu sizlerin de gördüğüne ben inanıyorum. Alevi Bektaşi toplumunu İslam'dan kopartmaya çalışarak atılan ilk adım ülkemizi bölmek olacaktır. İnşallah birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, müştereklerimize daha sıkı sahip çıkarak bu sinsi ve alçak oyunu hep birlikte bozacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU