Ünal Çeviköz: Şam yönetimi ile diyalog içinde olunması gerçekçi ve doğru bir yol haritasının gereklerindendir

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz açıklamasında "Şanlı bayrağımıza yönelik çirkin ve asla kabul edilemez saldırılar bu gibi çevrelerin çaresizliklerinin acınacak durumdaki çırpınışlarından başka bir anlam taşımamaktadır" ifadelerine yer verdi

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 13. Büyükelçiler Konferansı’nda düzenlediği basın toplantısında  Suriyeli mevkidaşı Faysal Mikdad'la 10 ay önce yaptığı görüşmede "Muhalif Suriyelilerle rejim arasında bir barışın olması gerektiğini, Türkiye olarak böyle bir durumda buna destek olabileceğimizi söyledik" ifadelerini kullandığını açıklamıştı.

Çavuşoğlu’nun açıklamalarını protesto eden bir grup, TSK kontrolündeki Azez’de Türk bayrağı yaktı.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, Suriye’deki gelişmeler ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

CHP olarak, Suriye’nin istikrara kavuşmasını ve Cenevre’de süren görüşmelerin olumlu bir sonuca doğru evrilmesini desteklediklerini belirten Çeviköz "Aynı şekilde ülkemizde bulunan geçici koruma altındaki Suriyelilerin gönüllü olarak ülkelerine dönüşünün sağlanması ve teşvik edilmesi de sorunun Türkiye’ye yansıyan boyutunun suhuletle çözümü bakımından savunageldiğimiz bir yaklaşımdır. Bütün bu politikaların ve yaklaşımların hayata geçirilmesinde Şam yönetimi ile diyalog içinde olunması gerçekçi ve doğru bir yol haritasının gereklerindendir" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İktidarımızda bu adımların daha somut olarak sürdürüleceğinden kimsenin kuşku duymamasını isteriz"

Çeviköz şöyle devam etti:

CHP olarak başından beri savunduğumuz bu çizginin yararının nihayet anlaşılmış olması ve bu yönde olumlu adımların atılmaya başlanması memnuniyet vericidir. İktidarımızda bu adımların daha somut ve sonuca yönelik olarak sürdürüleceğinden kimsenin kuşku duymamasını isteriz.

"Bu yaklaşımdan rahatsızlık duyacak çevrelerin olabileceğini" kaydeden Çeviköz, Türkiye bayrağının yakılmasına da tepki gösterdi.

Çeviköz şu ifadeleri kullandı

Nitekim şanlı bayrağımıza yönelik çirkin ve asla kabul edilemez saldırılar bu gibi çevrelerin çaresizliklerinin acınacak durumdaki çırpınışlarından başka bir anlam taşımamaktadır. Bu davranışları ve şanlı bayrağımıza yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Türkiye ve Suriye halklarının huzur, barış ve yeniden layık oldukları iyi komşuluk ilişkilerine kavuşmalarını desteklemeye ve bu amaçla yönelik olarak çalışmaya devam edeceğiz.     

 

 

 

 

ANKA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU