Sean Bean'in seks sahnelerindeki samimiyet koordinatörlerine dair yorumu aktrislerden tepki topladı

"Kendine gel"

Sean Bean, Yüzüklerin Efendisi serisinin film uyarlamasında Boromir karakterini canlandırmıştı (AFP)

Game of Thrones'ta Ned Stark'ı canlandıran Sean Bean'in "Samimiyet koordinatörleri seks sahnelerinin doğallığını bozuyor" yorumu tepki topladı.

Bean, Birleşik Krallık'ın (BK) önde gelen gazetelerinden The Times'a 5 Ağustos'ta verdiği röportajda, "Bence sevgililerin doğal davranma şekli, bunu teknik bir uygulamaya indirgeyen biri tarafından mahvediliyor. Bazı noktalara dikkat çekilmeye başlandığı için beni daha da kısıtlıyor" demişti.

63 yaşındaki Britanyalı aktörün setlerde çalışan samimiyet koordinatörleriyle ilgili yorumu, kadın oyunculardan eleştiri aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Snowpiercer'da Bean'le birlikte çalışan Lena Hall, "Samimiyet koordinatörlerinin sete eklenmesi iyi bir şey. Başka sahnelerde deneyimlenen travmalarla ilgili de destek sağlayabileceklerini düşünüyorum. Onlara bazen ihtiyacınız var, bazen de yok. Her sahne, kişi ve deneyim birbirinden farklı" dedi.

BK'deki Yayımcılık, Eğlence, İletişim ve Tiyatro Sendikası'nın (BECTU) yöneticisi Philippa Childs da Bean'in yorumunun hayal kırıklığı yarattığını belirterek, "Samimiyet koordinatörleri seks sahnelerinin hazırlık, prova ve çekim aşamalarında sanatçılara hayati bir destek sağlıyor. Bu kişilerin setlerde daha fazla yer alması, oyuncular için güvenli bir ortamın sağlanması bakımından önemli" ifadelerini kullandı.

1961'de çıkan Batı Yakasının Hikayesi'nin aynı adı taşıyan 2021 yapımı yeni versiyonunda yer alan Rachel Zegler de samimiyet koordinatörlerinin sette kendisi için güvenli bir ortam oluşturduğunu söyledi.

21 yaşındaki oyuncu, Bean'in yorumlarına atıfta bulunduğu Twitter paylaşımında "Seks sahnelerinde doğallık tehlikeli olabilir. Kendine gel" dedi.



Independent Türkçe, Deadline, The Times, 

DAHA FAZLA HABER OKU