Aynı cemevi üyesinin azmettirilmesiyle darp edildiği iddia edilmişti… Sarıtaş: Birileri kullanıp kişisel olaya yönlendirmek istiyor, kesinlikle husumet yok

Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a yönelik saldırıyı aynı cemevinde yönetimde olan Naki D.'nin azmettirdiği ve saldırının kişisel husumetten kaynaklandığı öne sürülmüştü. Ancak Sarıtaş husumet olduğu iddialarını kesin dille reddediyor

Selami Sarıtaş, saldırının kişisel husumetten kaynaklanmadığını öne sürüyor / Fotoğraf: Independent Türkçe

Evinin yakınlarında iki kişinin saldırısına uğrayarak darp edilen Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a yönelik olayda kafaları meşgul eden sorular hala cevap bulmuş değil. 

Bilindiği gibi saldırının ardından gözaltına alınan 9 kişiden 4'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Tutuklanan kişiler arasında saldırıyı azmettirdiği iddia edilen yine Kartal Cemevi yönetimi üyesi olan Naki D. de var.

Yapılan açıklamada saldırının Nadi D. ile Sarıtaş arasındaki kişisel husumetten kaynaklandığı iddia edildi.

Yaşanan gelişme ve ortaya atılan iddiaların ardından bir kez daha Sarıtaş'ı aradık.

Sarıtaş'a azmettirici olduğu öne sürülen Naki D. ile arasındaki husumetin nedenini ve sanıkların ifadeleriyle ilgili basına yansıyanları sorduk.

"Kişisel husumetim yok"

Dosyada gizlilik kararı olduğunu söyleyen Sarıtaş, Naki D. ile aralarında kişisel husumet olduğu iddialarını kesin dille reddediyor. 

Naki D. ile bugüne kadar ne bir tartışma ne de bir kavgasının olduğunu söyleyen Sarıtaş, "Yönetim kurulu üyemiz. En çok sohbet ettiğim insanlardan biri. Gözaltına alınması beni de şoke etti. Birileri kullanıp yönlendiriyor ve olayı kişiselleştirmek istiyorlar. Bu kişiyle en ufak bir husumetim yok" dedi.

"Normal şartlarda bir arada olmaması gereken kişiler buluşmuş gözüküyor"

Naki D. için "gariban ve iki kişiyi bir araya getirme ihtimali olmayan biri" ifadesini kullanan gözaltına alınan ve tutuklanan diğer kişileri hiç tanımadığını belirtti.

Normal şartlarda bir araya gelmesi imkansız olan kişilerin birlikte hareket ettiklerinin altını çizen Sarıtaş, "Birileri muhtemelen Naki'yi piyon olarak kullandı. Onunla husumetim olmadığı gibi herhangi bir para veya başka türlü bir ilişkim de yok. İfadelerde ortaya atılan iddiaların da alakası yok. Zorlamayla olayı başka yöne çekmeye çalışıyorlar" diye konuştu. 

Sarıtaş, bugün Kartal Cemevi'nde Alevi Federasyonu Başkanı Haydar Baki Doğan ile birlikte bir basın açıklaması yapacaklarını da duyurdu.

 

haydarbakidoğan.jpg
Haydar Baki Doğan da saldırının gerçek nedeninin kapatılmak istendiğini öne sürüyor / Fotoğraf: Twitter

 

"Diğer 8 kişinin son 1-2 aylık telefon kayıtlarının incelenmesi gerekiyor"

Konuyla ilgili olarak Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Haydar Baki Doğan da Independent Türkçe'ye kısa bir açıklama yaptı.

Selami Sarıtaş'ın azmettirici olduğu iddia edilen Naki D. ile arasında sorun olmadığını kesin bir dille ifade ettiğini aktaran Baki Doğan, şunları kaydetti:

"Naki D. gariban biri. Olay üzerine yıkarak ifadeleri üzerinden kişisel bir şey olmuş gibi yansıtılmaya çalışılıyor olabilirler. Ancak asıl yapılması gereken Naki dışındaki diğer 8 kişinin son 1-2 aylık telefon kayıtlarının incelenmesidir. Bu yapılmadan Naki'ye yükleyip olay kapatılmak isteniyor."

 

Ne olmuştu? 

Ankara'da bazı cemevlerini ve Alevi kurumlarını hedef alan saldırıların ardından İstanbul Kartal'da da 5 Ağustos'ta Alevi Vakıflar Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, evinin yakınlarında iki kişinin saldırısına uğrayarak darp edilmişti.

Olayın ardından Independent Türkçe'ye bir açıklama yapan Sarıtaş, kendisine yönelik saldırının Ankara'daki olayın devamı gibi göründüğünü iddia etmişti.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU