Ünlü yönetmen Lars von Trier'e Parkinson teşhisi kondu

Yapım şirketi Zentropa'ya göre "Lars'ın morali yerinde ve semptomlarını kontrol altına almak için tedavi görüyor"

(AFP)

Deccal (Antichrist), Melankoli (Melancholia) ve İtiraf (Nyphomaniac) gibi sanat filmlerinin arkasındaki Danimarkalı yönetmen Lars von Trier'e 66 yaşında Parkinson hastalığı teşhisi kondu.

Von Trier'in filmlerinin yapımcısı Zentropa, haberi 8 Ağustos Pazartesi günü basın açıklamasıyla duyurdu.

Şirket, teşhis nedeniyle Von Trier'in yeni projesi olan, kendi yönettiği 1990'ların kült televizyon dizisi The Kingdom'ın üçüncü sezonunun yayına girmesi öncesinde çok az röportaj vereceğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada, "Lars'ın morali yerinde ve semptomlarını kontrol altına almak ve yeni projesi Riget [The Kingdom] Exodus'u tamamlayabilmek için tedavi görüyor" dendi.

The Kingdom'ın üçüncü sezonu 31 Ağustos'ta Venedik Film Festivali'nde galasını yapacak ve 1997'de yayımlanan son sezondan 25 yıl sonra vizyona girecek. Yapım, Kopenhag'daki bir hastanenin beyin ve sinir cerrahisi koğuşunun personel ve hastalarına odaklanıyor.

Yeni sezonun kadrosunda Alexander Skarsgård, Mikael Persbrandt, Lars Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Tuva Novotny ve David Dencik var.

The Kingdom dizisinin ilk sezonunun başarısından sonra Von Trier, Idioterne, Dogville, Deccal, Melankoli ve İtiraf gibi filmlerle tüm zamanların en büyük korku filmi yönetmenlerinden biri olarak isim yaptı.

Von Trier, 2011'de Melankoli için düzenlediği basın toplantısında Adolf Hitler'i "anladığını" açıkladığı için Cannes Film Festivali'nden 7 yıl men edilmişti.

Danimarkalı yönetmen, 2018 yapımı seri katil gerilim filmi The House That Jack Built ile film festivaline geri dönmüştü.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU