CHP Sözcüsü Öztrak: TÜİK yöneticileri Sayın Genel Başkanımızın söylediklerini dikkate alsın, sarayın tetikçiliğine soyunmaktan vazgeçsin

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak "Enflasyon istatistikleriyle oynama milletimizin ücretini ve maaşını taammüden gasp etmektir" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında , bugün temmuz ayı enflasyon rakamlarının açıklandığını anımsatarak, TÜİK’e göre aylık enflasyon yüzde 2,4 olduğunu söyledi.

İki gün önce İstanbul Ticaret Odasının enflasyonu "yüzde 4,1", bağımsız iktisatçılardan oluşan ENAG'ın ise bugün "yüzde 5" olarak açıkladığını anlatan Öztrak, temmuz enflasyonu için piyasa beklentisinin ise "yüzde 3,2" olduğunu hatırlattı.

"TÜİK Başkanı'nın tam da enflasyon rakamları açıklanmadan önce saraya yaptığı ziyaret amacına ulaşmış görünüyor"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TÜİK’in açıkladığı enflasyonun bunların hepsinin altında kaldığını vurgulayan Öztrak, şöyle devam etti:

Makyaj giderek ağırlaşıyor. TÜİK üzerindeki saray vesayeti artık objektiflerden de saklanmıyor. TÜİK Başkanı'nın tam da enflasyon rakamları açıklanmadan önce saraya yaptığı ziyaret amacına ulaşmış görünüyor. Ama şunu da hatırlatalım, kalabalıkta işlenen suçun, tenhada özrü olmaz. Enflasyon istatistikleriyle oynama milletimizin ücretini ve maaşını taammüden gasp etmektir. TÜİK yöneticileri de Sayın Genel Başkan'ımızın söylediklerini dikkate alsın, sarayın tetikçiliğine soyunmaktan vazgeçsin.

Artık herkes şunu biliyor ki 'Enflasyon en büyük halk düşmanıdır.' Erdoğan milletimizi bile isteye, bu canavarın dişlerinin arasına atmıştır. Enflasyonu tarihimizde görülmemiş bir hızla azdırmıştır. Bugün yıllık tüketici enflasyonu yüzde 79,6, üretici enflasyonu ise yüzde 144,6. TÜİK’in makyajlı rakamlarıyla bile tüketici enflasyonu 1998 Eylül ayından bu yana en yüksek seviyesinde. Üretici enflasyonu ise Cumhuriyet tarihimizin en yüksek seviyesinde. Böyle bir üretici enflasyonunu ne 1994 krizinde, ne 2001 krizinde, ne de 1970’lerde gördük. Her ne kadar, 'Minareyi çalan, kılıfını uydurmaya çalışsa da' minare o kadar büyük ki artık kılıfa sığmıyor.

"Erdoğan’ın bu fahiş zamları hiçbir kılıfa sığmaz"

Dünyada son bir yılda, gıda fiyatlarındaki artışın yüzde 23, Türkiye'deki gıda enflasyonunun yüzde 95 olduğunu belirten Öztrak, "Dünyada son bir yılda et fiyatlarındaki artış yüzde 13, bizde yüzde 90. Dünyada tahıl ve tahıl ürünlerindeki enflasyon yüzde 28, bizde yüzde 118. Dünyada şeker fiyatlarındaki artış sadece yüzde 9, bizde yüzde 153. Erdoğan’ın bu fahiş zamları hiçbir kılıfa sığmaz. Milletimiz Erdoğan’ın ne yaptığını görüyor, notunu da veriyor" dedi.

Son 4 yılda 3 Hazine ve Maliye Bakanı, 4 Merkez Bankası Başkanı, 5 TÜİK Başkanı görüldüğünü ifade eden Öztrak, gelenin, hep gideni arattığını savundu.

Sanayicinin krediye erişim imkanının kalmadığını ileri süren Öztrak, dövize sıkışan hükümetin, bir yandan Merkez Bankası, bir yandan BDDK eliyle kredi musluklarını kapattığını söyledi.

En son İstanbul Sanayi Odasında görülmemiş bir skandal yaşandığını iddia eden Öztrak, "Muavin koltuğunda oturan Merkez Bankası Başkanı'nın kendisine derdini anlatan sanayiciye demediğini bırakmadığını" söyledi.

Öztrak, şöyle devam etti:

Yok, sanayici aldığı düşük faizli krediyle, 55 milyar dolarlık döviz almış. Yok, sanayici stokçuluk yapıyormuş. Yok, ucuz krediyle döviz alan sanayicilerin listesi ellerindeymiş. Anlaşılan Merkez Bankası Başkanı muavin koltuğunda sanayicileri fişlemiş. Sen direksiyonu sarayın kibirlisine kaptırmışsın. Kanunen sana verilen enflasyonu düşürme görevini yerine getirememişsin. Milli paramızın değerini pul etmişsin. Sanayicinin üretim maliyetleri almış başını gitmiş. Bak işte üretici enflasyonu yüzde 145 olmuş. Sayenizde sanayicinin işletme sermayesi her gün eriyor. Ticarette vade, kontrat kalmadı. Bunlar sizin 'şambrele yama' politikanızın sonucu. Ama artık lastik yama tutmuyor. Tabii ön teker nereye, arka teker de oraya. Hubrisle malul Erdoğan sağa sola bağırarak ülkeyi yönetebileceğini sanırsa, atadığı Merkez Bankası Başkanı da sağa sola ayar vererek, sanayiciyi tehdit ederek, para politikasını yöneteceğini sanır.     

 

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU