Chris Rock'tan Will Smith'in özür videosuna imalı cevap

"Herkes mağdur olduğunu iddia ederse o zaman kimse gerçek mağdurları duyamaz"

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, Oscar'daki olayın ardından Will Smith'ten salondan çıkmasını istediklerini söylemişti (AP)

Chris Rock, Will Smith'in özür videosuna ünlü oyuncuyu cinayetten hüküm giyen Death Row Records'un eski sahibi Suge Knight'la kıyasladığı bir şakayla cevap verdi.

Cuma günü ABD'nin Atlanta şehrinde stand-up gösterisinde sahne alan Rock, özür videosundan açıkça bahsetmese de Oscar Ödül Töreni'nde Smith'ten yediği tokata gönderme yaptı.

Rock şu ifadeleri kullandı:

Herkes mağdur olduğunu iddia ederse o zaman kimse gerçek mağdurları duyamaz. Suge Smith'ten tokat yiyen ben bile… Sonraki gün kalkıp işe gittim. Benim çocuklarım var.

Suge Knight, 1990'larda Tupac ve Dr. Dre gibi ünlü rapçilerle yakın ilişkileri olan önemli bir prodüktördü. Çok yakın olmalarına rağmen Tupac'in öldürülmesinde parmağı olduğu iddia edilen Knight hakında pek çok suçlama vardı. Knight, 2018'de iki kişiyi öldürmekten 20 yıl hüküm giydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rock, gösterinin devamında "Kelimeler acıtır diyen kimse daha önce suratına yumruk yememiştir" dedi. 

Oscar Ödül Töreni'nde yaşananlara gösterilerinde sık sık yer veren Rock, aynı şakayı 12 Mayıs'taki gösterisinde de yapmıştı.

Smith, önceki gün YouTube kanalına ve Instagram'a yüklediği videoda 28 Mart gecesi Oscar Ödül Töreni'nde yaşananları tekrar gündeme getirerek Rock'a şöyle seslenmişti:

Chris'e ulaştım ve konuşmak için henüz hazır olmadığnı, hazır olunca bana döneceğini söylediler. Öyleyse sana sesleniyorum Chris, senden özür dilerim. Davranışım kabul edilemezdi ve konuşmaya ne zaman hazır olursan ben buradayım.

Smith, aynı videoda eşi Jada Smith'ten de özür dileyerek, eşinin o anda olacaklardan haberi olmadığını ve buna kendi kendine karar verdiğini belirtti.

 

 

Smith, Oscar sahnesinde karısı hakkında şaka yapan Rock'a tokat atmıştı. Olayın ardından Smith, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kabul etmek için tekrar sahneye çıktı.

Smith bu davranışı nedeniyle Oscar Ödül Törenleri'nden 10 yıl boyunca men edildi.

 

Independent Türçe, Guardian, Page Six

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU