Chris Rock: "Kelimeler incitir" diyenler yüzüne hiç yumruk yememiştir

Londra'daki Royal Albert Hall'da sahneye çıkan komedyen o olaydan bahsetti

Chris Rock, Oscar Ödülleri'nden bu yana Birleşik Krallık'taki ilk gösterisini Will Smith tarafından tokatlandığı ana dair bir şakayla açtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

6 hafta önce Akademi Ödülleri'nde Smith, Rock'ın eşi Jada Pinkett Smith'in saçının kazınmış olmasıyla ilgili şakası üzerine sahneye çıkarak komedyene tokat atmıştı. Pinkett Smith'in saçlarını kazımasının sebebi ise saçkıran hastalığıydı.

Basında çıkan birden fazla habere göre Rock, dün gece (12 Mayıs) Londra'daki Royal Albert Hall'da sahneye çıkınca, "Merak eden olduysa, ben iyiyim. İşitme yetimin büyük kısmını geri kazandım ve iyi gösteriler sunmaya çalışıyorum" dedi.

Gösterisinde olaya daha fazla vakit ayırmak gibi bir niyeti olmadığını açıklayan Rock ekledi:

İnsanlar benim o saçmalıktan bahsetmemi bekliyor, şu anda bundan bahsetmeyeceğim, eninde sonunda oraya geleceğim. Netflix'ten izlersiniz.

Yine de gösteri sırasında insanların ne kadar kolay alındığından bahsettiği bir bölümde Rock, "'Kelimeler incitir' diyenler yüzüne hiç yumruk yememiştir" diyerek tekrar olaya atıfta bulundu.

Marttaki bu anlaşmazlığın ardından Smith özür dilemiş ve 1 Nisan'da da Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nden (AMPAS) istifa etmişti.
 

Chris Rock ve Will Smith (AFP).jpg
Smith'in Rock'a tokat attığı an​​​​​​​ (AFP)


8 Nisan'da ise Akademi kararını vererek Smith'i gelecek 10 yıl boyunca Oscar törenlerinden men etmişti.

Kısa süre önce Rock'ın annesi Rose, Smith'in oğluna attığı tokadın adeta kendisini de fiziksel olarak incittiğini söylemişti. Rose, "Çocuğumun canını yakarsan, benimkini de yakarsın" ifadelerini kullanmıştı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU