Ethan Hawke: Johnny Depp ve Russell Crowe, Peter Weir'i yönetmenlikten soğuttu

"Oyuncular zorluk çıkarmadığında işini çok seviyordu"

Ethan Hawke, Before üçlemesindeki Jesse rolüyle tanınıyor (Columbia Pictures)

Dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Ethan Hawke, Russell Crowe ve Johnny Depp'in yönetmen Peter Weir'in 12 yıldır film çekmemesinde payı olduğunu söyledi.

IndieWire'a konuşan Hawke'a, Ölü Ozanlar Derneği'nde (Dead Poets' Society) birlikte çalıştığı Weir'in neden 2010'dan beri yönetmenlik yapmadığı soruldu. Hawke, şöyle cevap verdi:

Sanırım filmlere ilgisini kaybetti. Oyuncular zorluk çıkarmadığında işini çok seviyordu. Russell Crowe ve Johnny Depp onu bozdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Crowe, 2003'te Weir'in yönettiği Dünyanın Uzak Ucu'nda (Master And Commander: The Far Side Of The World) oynamıştı.

Johnny Depp de Gregory David Roberts'ın yazdığı Shantaram'ın film uyarlamasında Weir'le çalışacaktı. Fakat yönetmen, 2014'te projeden henüz başlamadan çekildi.

Gelecek projelerde Weir'le çalışma ihtimali olup olmadığı sorulan Hawke, şunları söyledi:

Weir, bugünlerde zor bulunan popüler bir sanatçı. Sanatsal anaakım filmler yapıyor. Bence onun tarzına Harrison Ford ve Gerard Depardieu gibi aktörler uyuyor. Yönetmen dostular ve alçakgönüllüler.

Martta GQ'ya konuşan Hawke, eğlence sektörünün geleceğinden endişe duyduğunu belirtmişti. "İçerik" kelimesine tahammül edemediğini söyleyen 51 yaşındaki oyuncu, yönetmen odaklı projelerin azalmasından rahatsız olduğunu ifade etmişti.

 

Independent Türkçe, IndieWire, NME, GQ  

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU