Britanyalı pedofillerin Ukraynalı çocuklar için Polonya'ya gittiği ortaya çıktı

Cinsel saldırı suçlularının kamplardaki Ukraynalı çocukları hedef almaya çalışmasından endişe duyuluyor

Yetkililer, hüküm giymiş pedofillerin ziyaret ettikleri ülkelere suç kayıtlarını bildirmesi gerektiğini fakat "beklendiği üzere bunu bildirmediklerinin görüldüğünü" belirtti (Reuters)

Britanyalı pedofiller, Ukrayna'dan kaçan ve aralarında refakatçileri olmayan binlerce çocuğun da bulunduğu mültecilere "insani yardım" sağladıkları iddiasıyla Polonya'ya seyahat ediyor.

Britanya Ulusal Suç Ajansı (NCA), bilinen 10 cinsel saldırı suçlusunun Rus istilasını izleyen 6 hafta içinde Polonya'ya seyahat ettiğini açıkladı.

Göç memurları ve kolluk kuvvetleriyle yapılan mülakat sonrası 10 erkekten de Polonya'yı terk etmeleri istendi. Britanya makamları da diğer cinsel saldırı suçlularını seyahat etmekten caydırmaya çalışıyor.

Bir NCA sözcüsü, "Bizim için bu durum, çocuklara cinsel saldırıda bulunan hüküm giymiş suçluların bariz nedenlerden dolayı onların bölgelerinde olduklarını ortaklarımıza duyurmakla ilgili" dedi.

Ukrayna'dan ayrılmaya zorlanmış, refakatçisi olmayan en az 5 bin çocuk var. Güvenliklerinden emin olmak kesinlikle en önemli şey.

Yetkililer, hüküm giymiş pedofillerin ziyaret ettikleri ülkelere suç kayıtlarını bildirmesi gerektiğini fakat "beklendiği üzere bunu bildirmediklerinin görüldüğünü" belirtti.

Mevcut çabalar, cinsel saldırı suçlularının "geçerli nedenlere" sahip değillerse Polonya'ya veya diğer ülkelere seyahat etmelerini önlemek ve kurallara uymadıkları takdirde onları dışarı çıkarmaya odaklanıyor.

NCA, söz konusu sorunun Ukrayna savaşındaki "bu çatışma sonucu ortaya çıkan veya büyüyen bir dizi tehdit" arasında yer aldığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mültecileri etkileyen bu tehditler arasında modern kölelik, insan kaçakçılığı ve organize göçmenlik suçu var.

Polis ve güvenlik servisleri ateşli ve diğer tür silahların "sızma" olasılığından da kaygı duyuyor.

Ukraynalılar için bağış toplamayı amaçlayan yardım kuruluşları olduklarını iddia eden internet sitelerinin açılması dahil yasadışı finansman, siber suç ve dolandırıcılıkta da artış var.

Ukrayna savaşının etkilediği organize suça Birleşik Krallık'ın (BK) verdiği yanıtı yöneten NCA, ayrıca Rusya ve düşmanca davranan diğer devletlerle bağlantılı "yozlaşmış seçkinleri" hedef alan bir Kleptokrasiyle Mücadele Hücresi de kurdu.

Kleptokrasi, devlet liderleri ve onlarla bağlantılı kimselerin kendi ülkelerinden, örneğin ülkenin doğal kaynaklarından elde edilen parayı şahsi çıkarları için alarak başka ülkelerde harcamasına veya saklamasına deniyor.

NCA hücresi servetlerini depolamak, saklamak ve büyütmek için BK'deki varlıkları kullanan kişilere odaklanıyor.

Hücre, hükümet ve özel sektör kararlarını bilgilendirmeye çalışmak hedefiyle hassas istihbaratı elde etmek için gizli taktikler kullanıyor.

Ayrıca müzayede evleri, emlakçılar, avukatlar ve güvenlik şirketlerini de içerebilen "kolaylaştırıcıları" da hedef alıyor. Birkaç gözaltı gerçekleştiyse de şimdiye kadar hiçbiri davayla sonuçlanmadı.

Kleptokrasiyle Mücadele Hücresi'nin hedefi yalnızca Rusya değil. Söylenenlere göre Rusya, Britanya makamlarının artık faaliyetlerinin önüne geçmek istediği "yozlaşmış seçkinlere" sahip olan birkaç ülkeden biri.

Vladimir Putin rejimiyle ilintili bazı hedefler BK'deki varlıklarını halihazırda elden çıkarırken ve Rusların Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer ülkelerden mülk satın alışlarında patlama yaşanırken, NCA çabalarının çoktan caydırıcı bir etki yaptığına inanıyor.

NCA, "Kişilerin paralarıyla gelip istedikleri her şeyi yapabileceği fikrini ifade eden Londragrad konseptini" geri püskürtmek istediğini belirtiyor.

Bir NCA sözcüsü, "Kişilerin her zaman için varlıklarını başka bir yere taşıyacak fırsatı olacaktır" dedi.

Şüphesiz, bazıları BK'nin artık kendilerine göre olmadığına karar vermiş.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU