Subway'den aldığı sandviçi Avustralya'ya götüren yolcu 32 bin 500 lira cezaya çarptırıldı

Fast food devi, o günden sonra kadınla iletişime geçip ona sürpriz bir hediye gönderdi

Jessica Lee'ye sandviçindeki tavuk ve marulu beyan etmediği için para cezası verildi (Reuters)

Avustralyalı bir kadın, Subway'den aldığı sandviçi havalimanında beyan etmediği için 2 bin 664 Avustralya doları (yaklaşık 32 bin 500 TL) para cezasına çarptırıldı.

Perth'te yaşayan Jessica Lee, 1 Temmuz'da TikTok'ta para cezasını Singapur'dan Avustralya'ya sandviçiyle döndükten sonra aldığını açıkladı.

Lee, 30 santimetre uzunluğundaki sandviçi Singapur Havalimanı'ndaki gümrük işlemlerinden sonra aldığını, yarısını yediğini fakat kalanını uçuşu için sakladığını söyledi.

Ama uçuşta sandviçin geri kalanını yemedi, sonrasındaysa sandviçteki tavuk ve marulu beyan etmediği için Avustralya gümrük memurları tarafından yakalandı.

Lee, videosunda şu anda işsiz olduğu ve kira ödemekte zorlandığı için, bu basit hatanın mümkün olan en kötü zamanda yaşandığını söyledi.

@_jessicaleeee Australian government tings starting that OF back up again to SURVIVE the next few months #fyp #australia #subway #boujee ♬ original sound - Jessica Lee

 

Bu benim hatam ama 11 saatlik uçuştan sonra acıkmış bir kız olarak, Singapur Havalimanı'ndaki Subway'den 30 santimetrelik bir sandviç satın aldım.

İkinci uçuşumdan önce 15 santimlik kısmını yedim, sonra diğer 15 santimi de uçuş sırasında yemek için sakladım ki yetkililer bunu gayet kabul ediyordu.

Yaptığımız basit beyanın kabin bagajı ve valizler için olduğunu düşündüm, bu yüzden tavuğu ve marulu işaretlemedim. Tavuk ve marul!

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lee, cezayı ödemek için sadece 28 günü olduğunu ve bunun kendisini zorlayacağını söyledi.

"Bu geziden önce işten ayrıldım ve kiramı ödemem gerek" diye bitirdi.

Avustralya Tarım, Balıkçılık ve Ormancılık Bakanlığı, kısıtlanan malları beyan etmeyerek Biyogüvenlik Yasası'nı çiğneyen yolculara para cezası kesiyor.

Lee, Gelen Yolcu Kartı'nda sandviçini beyan etmemesi nedeniyle yasayı ihlal etmiş sayıldı.

Bazen yabancı yolculara yalnızca uyarı veriliyor fakat Lee dil engeli olmadığı için para cezasını ödemek zorunda kalacağını söyledi.

Ne var ki daha sonraki bir güncellemede Lee, olaydan sonra uçak içine getirdiği atıştırmalığı yapan fast food devinden şaşırtıcı bir hediye aldığını açıkladı.
 

@_jessicaleeee Replying to @subwayaustralia ARE YOU KIDDING?! basically free subs for a year #fyp #subwayfine #subway #eatfresh ♬ original sound - Jessica Lee


Salı günü TikTok takipçilerine, Subway'in kendisine para cezasıyla aynı değerde bir hediye kartı verdiğini söyledi.

Videoda Lee, "Subway aldığım cezayı her kuruşuna değecek hale getiriyor" dedi.

Olumsuzluklar yerine olumlu şeylere odaklanmak her zaman işe yarar.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU