Hindistan'da parası biten turist kendini kaçırılmış gibi göstererek ailesinden fidye istedi

Turist kadının fidye mesajları, "tehlikeli bir ortamda" fiziksel ve duygusal şiddetle karşı karşıya olduğunu belirtti

(Unsplash)

Hindistan'ın Delhi kentinde kendisini kaçırılmış gibi gösteren Amerikalı kadın gözaltına alındı.

Washington DC'li 27 yaşındaki Chloe McLaughlin'in seyahat ederken parası bitti ve iddiaya göre ailesini para göndermeye ikna etmek için fidye e-postaları yazdı.

Indian Express'e göre turist, 3 Mayıs'ta Hindistan'a vardıktan sonra ailesine bir e-posta ve görüntülü arama yoluyla "tehlikeli bir ortamda" olduğunu, fiziksel ve duygusal şiddet tehditleriyle karşılaştığını bildirdi.

Daha sonra fidye ödemesi talepleriyle devam etti ve 10 Temmuz'da baskı altında para istiyormuş gibi göründüğü bir görüntülü görüşme yaptı.

Ailesi yerel Amerikan elçiliği ve Hindistan polisiyle iletişime geçtiğinde McLaughlin'in planı çözülmeye başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dedektifler kadının yerini fidye e-postalarının ve aramaların geldiği IP adresinden bulmayı başardı, bu da onları Delhi'nin dışındaki Noida kentindeki bir apartman dairesine yönlendirdi.

Yeni Delhi Emniyet Müdürü Yardımcısı Amrutha Guguloth, Hindustan Times'a verdiği demeçte, "Eski bir ABD ordusu subayının kızı olan kadın, olayı ebeveynlerine duygusal şantaj yapmak için tezgahladı" dedi.

McLaughlin, internette tanıştığı 31 yaşındaki bir adam olan suç ortağıyla birlikte yaşarken bulundu.

Nijeryalı Okoroafor Chibuike Okoro ve McLaughlin, mayısta arkadaşlık kurmuş ve ortak müzik sevgileri sayesinde birbirlerine bağlanmış. Çift, sosyal medyada tanıştıktan sonra birlikte yaşamaya başlamış.

Aile tüm bilgileri Yeni Delhi Bölgesi Siber Birimi'ne gönderdi ve ABD Büyükelçiliği'nin ailenin şikayetini onlara iletmesinin ardından polis soruşturmaya başladı.

Okoro'nun gözaltına alınmasından sonra McLaughlin'in planı itiraf ettiği bildirildi.

Yeni Delhi Emniyet Müdürü Yardımcısı Amrutha Guguloth, Indian Express'e, "Kurtarıldıktan sonra, olayı ebeveynlerine şantaj yapmak için düzenlediği ortaya çıktı" dedi.

Bildirilenlere göre Okoro ilk kez 2017'de Hindistan'a gelen bir aktör ve performans sanatçısı. İki turistin de vizelerindeki kalma izinlerini aştığı tespit edildi ve adamın pasaportunun süresinin dolduğu bildirildi. Yetkililer, söz konusu turistlerin Hindistan'da izinlerini aşarak kalmalarıyla ilgili yasal işlemin başlatıldığını söylüyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU