Trump'tan Elon Musk'a misilleme: Diz çöküp yalvarmanı sağlayabilirdim

"Bana ne kadar büyük bir Trump hayranı olduğunu söylemiştin"

Eski ABD Başkanı Donald Trump, paylaşımlarında Elon Musk'ın Twitter anlaşmasının "zayıf temeller üzerine kurulu olduğunu" da savunmuştu (Reuters)

Eski ABD Başkanı Donald Trump ve teknoloji milyarderi Elon Musk arasındaki atışmalarda, Trump yeniden Musk'a yüklendi.

76 yaşındaki Trump, salı akşamı kendi sosyal medya platformu Truth Social'dan paylaştığı gönderide istese Tesla CEO'suna "diz çöktürüp yalvarmasını sağlayabileceğini" söyledi.

Eski ABD Başkanı paylaşımında, "Elon Musk, yeteri kadar mesafe gidemeden kaza yapan sürücüsüz elektrikli araçları olsun, hiçbir yere gidemeyen roketleri olsun, bunlar için Beyaz Saray'a gelip benden yardım istediğinde -fon bulamadan hiçbir önemi kalmazdı- ve bana ne kadar büyük bir Trump hayranı olduğunu söylediğinde, ben de ona 'Diz çök ve yalvar' diyebilirdim ve o da bunu yapardı" ifadelerini kullandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump, Musk'ın Twitter'ı 44 milyar dolara satın alma kararından vazgeçtiğini açıklamasının ardından sosyal medya platformunun milyardere karşı açtığı davaya istinaden, "Elon şimdi kendisini Twitter rezaletinden kurtarmaya odaklanmalı çünkü muhtemelen değersiz bir şey için 44 milyar dolar ödemek durumunda kalabilir. Ayrıca elektrikli otomobil alanında da ciddi bir rekabet var" dedi. 

51 yaşındaki Musk ise Trump'ın paylaşımına Twitter'da "Lmaooo" şeklinde gülerek yanıt verdi. Teknoloji milyarderi, Simpsons'taki Homer Simpson'ın babası Abraham'ın camdan dışarı bağırdığı bir kareyi de gif olarak paylaştı.
 


Teknoloji milyarderi, 2020'de Kaliforniya'daki Tesla fabrikasını yerel yönetimin getirdiği Kovid-19 kısıtlamaları nedeniyle kapattıktan sonra söz konusu uygulamaya karşı çıkarak tesisi yeniden faaliyete sokmuştu. Bu sırada Trump da Musk'a destek vermiş ve fabrikanın açılmasının doğru bir hamle olduğunu söylemişti
 


İkili arasında sosyal medyada süren çekişme, Trump'ın cumartesi günü Alaska'da düzenlediği bir mitingdeki konuşmasında, Tesla CEO'sunun 2016'daki başkanlık seçimlerinde kendisine oy verdiğini iddia etmesiyle başlamıştı.

Musk ise buna yanıt olarak Trump'tan nefret etmediğini belirterek, eski ABD Başkanı'nın siyaseti bırakma vaktinin geldiğini söylemiş ve kendisine oy vermediğini savunmuştu.

SpaceX CEO'su mayısta katıldığı bir konferanstaysa bugüne dek hatırladığı kadarıyla hiçbir Cumhuriyetçi adaya oy vermediğini, çoğunlukla Demokratları desteklediğini öne sürmüştü.



Independent Türkçe, Yahoo, Business Insider 

DAHA FAZLA HABER OKU