Ruslar, McDonald's yerine açılan zincirden şikayetçi: "Ekmekler küflü, patates kızartması yok"

Restoran patates stoklarının tükendiğini söylerken, Tarım Bakanlığı "Kıtlık yok" dedi

Restoran, küflenmiş hamburger ekmeklerinin restoranlara nasıl girdiğinin araştırıldığını açıkladı (Kolaj: Reuters/Twitter)

Ukrayna istilasının ardından Rusya'dan çekilen fast food devi McDonald's'ın yerine açılan restoranlarda müşteriler, patateslerin tükenmesine ve ekmeklerin küflü çıkmasına tepki gösterdi.

Rus haber ajansı TASS'ın aktardığına göre Vkusno i Tochka adlı fast food zinciri, 2021'de patates hasadı kötü olduğu için stokların tükendiğini ve ancak sonbaharda yenilenebileceğini duyurdu.

Öte yandan Rusya Tarım Bakanlığı'nın Telegram'daki paylaşımında patates kıtlığı yaşanmadığı savunuldu.

Bakanlığın gönderisinde, "Rus piyasalarında tüm patates stokları dolu. İşlenmiş ürünler de buna dahil. Yeni hasatlardan toplanan patatesler çoktan gelmeye başladı bile. Bu da kıtlık ihtimalini ortadan kaldırıyor" dendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Müşteriler ise Vkusno i Tochka'dan satın aldıkları hamburgerlerin ekmeğinde küf çıkmasından şikayetçi.

İktidar karşıtı çizgisiyle bilinen Rus haber spikeri Kseniya Sobçak, Telegram'daki gönderisinde küflü hamburger ekmeğinin fotoğrafını paylaşarak, "Vkusno, en azından ürün kalitesi bakımından McDonald's'ın standartlarını tutturamıyor gibi" ifadelerini kullandı. Sobçak restoranın sattığı sosların tarihinin geçmiş olduğunu söylediği bir paylaşım daha yaptı.

Benzer şekilde başka sosyal medya kullanıcıları da küflenmiş hamburger ekmeklerinin fotoğraflarını paylaştı.

Restorandan yapılan açıklamadaysa hamburger ekmekleriyle ilgili inceleme başlatıldığı belirtilirken, soslardan bazılarının tarihinin geçtiğinin tespit edildiği ve bunların kaldırıldığı ifade edildi.
 


ABD'li fast food devi, Rusya'da ilk şubesini 1990'da Sovyetler Birliği döneminde başkent Moskova'da açmıştı.

Birliğin bir yıl sonra dağılmasının ardından zamanla ülkenin farklı yerlerinde faaliyet göstermeye başlayan McDonald's'ın Rusya'da 850 şubesi vardı.

Fakat şirket, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri operasyon emriyle Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşa tepki olarak, mayısta şubelerini kapatma kararı aldığını duyurmuştu.

Rus iş insanı Alexander Govor, aynı ay McDonald's'ın tüm şubelerini satın almış, haziranda Vkusno i Tochka adı altında ayrı bir fast food zinciri açmıştı.

Türkçede "Lezzetli, işte o kadar" anlamına gelen Vkusno i Tochka, yaz sonuna kadar satın aldığı tüm şubeleri açmayı planlıyor.



Independent Türkçe, Business Insider, BBC

DAHA FAZLA HABER OKU