Kılıçdaroğlu, Şiddetle Mücadele Yasası için Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şiddetle Mücadele Yasası için tatilde olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni olağanüstü toplanmaya çağırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şiddetle Mücadele Yasası için Meclis'e olağanüstü toplantı çağrısı yaptı / Fotoğraf: CHP

Dün Konya’da Doktor Ekrem Karakaya, İstanbul’da Avukat Servet Bakırtaş’ın silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan  Meclis’e çağrı geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak 1 Temmuz itibariyle tatile giren TBMM’yi toplanmaya çağıran Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile sosyal medya üzerinden yaşadığı polemiğe de gönderme yaptı.

Kılıçdaroğlu, mesajında şöyle dedi:

Şiddetle mücadele kanununu çıkarmak üzere, yüce Meclisimizi olağanüstü toplantıya davet ediyorum. “Üzgün görünmek” yerine, eğer gerçekten üzgünseniz, gelin bu meseleyi derhal halledelim. Bakırtaş-Karakaya Şiddeti Önleme Kanunu'nu çıkartalım. Hemen!

Koca ile sosyal medyada polemik

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Doktor Ekrem Karakaya'nın öldürülmesi üzerine paylaştığı mesajda "Erdoğan gör yarattığın iklimi, utan utan! Beceriksiz bakanını da al, derhal gidin. Şiddeti uygulayanlara sus pus olup, hakkını isteyen sağlık personeline ‘giderlerse gitsinler' demenizin bedelidir bu yaşananlar. Onlar kalacak, siz gideceksiniz. Bu şiddet de ya bitecek ya bitecek!" ifadelerini kullanmıştı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Kılıçdaroğlu'nun mesajına şu yanıtı vermişti:

Bir hekimin katledilmesi karşısında zerre kadar üzüntü içermeyen şu sözleri milletimizin vicdanına havale ediyorum. Bizim yüreğimiz yanıyor Kemal Bey. Biraz da olsa üzgün görünemez miydiniz?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU