Sırt ağrısı için kayropraktöre giden üniversite öğrencisinin kalbi durdu

Jensen, kayropraktik uygulamanın ardından travmatik beyin hasarı yaşadı

Üniversiteden yeni mezun olmuş Georgialı Caithlin Jensen, boynuna yapılan kayropraktik düzeltme 4 atardamarını yırtıp ani kalp durması ve felce yol açınca travmatik beyin hasarından mustarip oldu (GoFundMe)

Caitlin Jensen'ın sırtı ağrıyordu. Sonra kalbi durdu.

Georgia Southern Üniversitesi öğrencisi, okulun prangalarından kurtulduğu ilk yazına sırtını düzelttirerek başlamaya karar verdiğinde yeni mezun olmuş, gözlerini geleceğe ve tüm olasılıklarına dikmişti.

16 Haziran'da bir kayropraktöre gidip basit bir düzeltme randevusu aldı. Boynuna ince ayar yaptılar ve Jensen kısa süre sonra kendini kötü hissetmeye başladı.

Jensen'ın durumu etrafındakileri telaşlandırıp ve 911'i aramalarına yol açacak kadar hızlı kötüleşti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Genç kadın acilen hastaneye kaldırıldı ve doktorlar boyun düzeltmesinin 4 atardamarı yırttığını tespit etti.

Atardamarlar yırtıldığında kan, açıkların yakınında birikip hematomlar oluşturabilir. Bu hematomlar daha fazla kan akmasını engelleyebilir, bu da ani kalp durmasına ve potansiyel olarak ölüme neden olabilir.

Jensen hem ani kalp durması yaşadı hem de felç geçirdi. Jensen'ın kalbi durdu ve genç kadın hayata döndürülmeden önce yaklaşık 10 dakika boyunca ölümün kıyısında kaldı.

Doktorlar üniversite öğrencisinin durumunu stabil hale getirmek için çaba sarf edip onu apar topar ameliyata aldı. Cerrahlar yırtılmış atardamarları onarmak için işe koyulmadan, açıkları kapatıp Jensen'ın boynunda toplanmış sıvıları boşaltmadan önce doktorlar onu ölümün eşiğinden döndürmeyi başardı. Atardamarlardan birine, kendi kendine kapanmasını önlemek için bir stent takıldı.

Ameliyattan bu yana Jensen, iyileşme süreci için Georgia eyaletinin Savannah kentindeki Memorial Hastanesi'nde, nöroloji yoğun bakım ünitesinde yatıyor. Ailesi, Jensen'ın hikayesini GoFundMe'de paylaştı ve tedavisi için bağış toplamayı umuyor.

Jensen yaklaşık 10 dakika boyunca kalbinin durmasından sağ çıkmış olsa da beyne kan pompalanmadan geçen bu kadar çok süre beynin yıkıcı hasar görmesine neden olabilir. Vücudunun çoğu felçli olmasına rağmen Jensen uyanık; ayak parmaklarını oynatarak ve gözlerini kırparak sözlü komutlara cevap veriyor.

Jensen'ın annesi Darlene, kızının iyileşme sürecini GoFundMe'de ve Facebook'ta paylaşıyor. Cumartesi günü kızının ona gülümsemeyi başardığını söyledi.

Darlene "Kızım bugün gülümsemek için elinden geleni yaptı ve bu şimdiye kadar gördüğüm en güzel şeydi" diye yazdı.

Yüzü henüz pek fazla hareket etmiyor ancak şaşkınlığını göstermek için gözlerini genişçe açabiliyor ve ağzının sol köşesiyle gülümsemeye çalışıyor. Çok sevimli.

Jensen'ın annesi, genç kadının vücudunun sol tarafındaki hareketliliğin (çoğunlukla kıpırdanmak ve esnemek) ilerlediğini ancak sakatlanmasından beri sağ tarafının hiçbir iyileşme göstermediğini söyledi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU