Stranger Things'in yaratıcıları, Death Note'un canlı çekim uyarlaması üzerinde çalışıyor

Netflix'te yayımlanacak

Death Note, Japon lise öğrencisi Light Yagami'nin gizemli bir defter bulmasını konu alıyor (Nippon TV)

Stranger Things'in yaratıcıları Matt ve Ross Duffer kardeşler, Death Note'un canlı çekim uyarlaması üzerinde çalışıyor.

Netflix'in dün yaptığı açıklamaya göre, Duffer kardeşlerin yeni kurduğu yapım şirketi Upside Down Pictures, dünyaca ünlü manganın uyarlaması için çalışmalara başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

En çok bilinen mangalardan biri olan Death Note, 2003'te yayımlanmaya başladı. Tsugumi Ohba'nın yazdığı ve Takeshi Obatga'nın görselleştirdiği eser, 2006'da sona erse de o tarihten bu yana çeşitli filmler ve diziler yapıldı.

Death Note'un animesi de epey beğenilirken Netflix'in uyarladığı Ölüm Defteri (Death Note) filmi 2017'de seyircilerle buluşmuştu.

Öte yandan Netflix'in yeni projesi hakkında fazla bilgi verilmedi. Duffer kardeşlerin uyarlamanın prodüksiyonunda tam olarak yer alıp almayacağı bilinmiyor.

Adını, Stranger Things'teki Upside Down evreninden alan yapım şirketinin projeleri arasında Stephen King ve Peter Straub'ın yazdığı Tılsım'ın (The Talisman) uyarlaması, Stranger Things piyesi ve Stranger Things spinoff'u var.

Duffer kardeşler, Upside Down Pictures'la genç seyircilere "sıradanın olağanüstüyle buluştuğu" hikayeler anlatmak istediklerini kaydetti.

 

Independent Türkçe, Verge, Collider

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU