Selvi: Faik Öztrak darbesi

“İmamoğlu’na ‘Sen belediye başkanısın, belediye başkanı olarak kal, cumhurbaşkanı adaylığı hayalleri görme’ dedi”

Fotoğraflar: AA

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bir ifadesi üzerine yaptığı açıklamayı köşesine taşıdı.

Selvi, yazısının “Faik Öztrak darbesi” başlıklı kısmında İmamoğlu’nun Financial Times’a verdiği söyleşide kullandığı “Erdoğan tekrar seçilirse görevden alınabilirim” şeklindeki ifadeyi hatırlattı ve şunları yazdı:

Ekrem İmamoğlu iş yapmadığı için sürekli olarak algıya oynuyor. Polemik üretmeyi, kendisini mağdur göstermeyi seviyor. Ama bu arada Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanını yabancılara şikâyet etmeyi de ihmal etmiyor. Financial Times’a verdiği röportajda, Erdoğan bir daha seçilirse kendisini görevden alabileceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öztrak’ın bu açıklamaya ilişkin yorumunu da paylaşan Selvi, şu görüşlerini dile getirdi:

Sanki Erdoğan’ı Financial Times gazetesi seçecekmiş gibi. Türk halkı seçecek. Ama darbeyi CHP Sözcüsü Faik Öztrak’tan yedi. Öztrak partinin en güçlü isimlerinden biri. Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı olursa Faik Öztrak’a vekâlet vereceği söyleniyor. Faik Öztrak, “Erdoğan bir seçim daha kazanamayacağına göre böyle bir endişeye de mahal yoktur. İBB Başkanımız yeni dönemde belediye hizmetlerini çok daha rahat yerine getirecektir” dedi. Yani İmamoğlu’na, “Sen belediye başkanısın, belediye başkanı olarak kal, cumhurbaşkanı adaylığı hayalleri görme” dedi.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU