Son 2 günde 3 bakanı istifa eden Boris Johnson baskı altında

Bakanların istifalarından dakikalar önce Johnson canlı yayında, hakkında cinsel istismar suçlamaları bulunduğu konusunda bilgilendirildiği halde Christopher Pincher'a hükümette yer verdiği için özür dilemişti

Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, kabnesinde peş peşe gelen istifalarla sarsıldı / Fotoğraf: Twitter

Birleşik Krallık Çocuk ve Aile Bakanı Will Quince, suçlamalarla karşı karşıya kalan bir vekil ile ilgili kendisine "doğru olmayan" bilgi verilmesi sebebiyle Boris Johnson hükümetinden istifa ettiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dün de Maliye Bakanı Rishi Sunak ve Sağlık Bakanı Sajid Javid'in hükümette yaşanan skandalların ardından istifa etmesiyle Başbakan Johnson'ın siyasi kariyerindeki sorunlara yenileri eklenmişti.

Quince, Johnson'a yazdığı ve Twitter'da paylaştığı istifa mektubunda "Benimle dün görüştüğünüz ve bana yapılan ancak şimdi yanlış olduğunu bildiğimiz bilgilendirme konusundaki samimi özrünüzü sunduğunuz için teşekkür ederim" dedi ve görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Sunak ve Javid birbirlerinden birkaç dakika arayla gönderdikleri istifa mektuplarında Johnson'u hükümeti standartlara uygun olarak yönetmeyi başaramadığı konusunda eleştirmişlerdi.

2 yeni bakan atadı

Görevde kalmaya devam etmeye çalışacağının işareti olarak Johnson istifaların hemen ardından eski iş insanı ve mevcut eğitim bakanı Nadhim Zahawi'yi maliye bakanı olarak atadı. Şubat ayında hükümet içerisinde başka bir göreve atanan Steve Barclay ise sağlık bakanı olarak atandı.

Cinsel istismarla suçlanan Pincher'a hükümette yer verdiği için özür diledi

Bakanların istifalarından dakikalar önce Johnson canlı yayında, hakkında cinsel istismar suçlamaları bulunduğu konusunda bilgilendirildiği halde Christopher Pincher'a hükümette yer verdiği için özür dilemişti.

Geçtiğimiz aylarda bir dizi skandala karışmak ve hata yapmakla suçlanan Johnson, koronavirüs yasakları sırasında kendisi ve hükümet yetkililerinin başbakanlık makamında eğlence düzenlediği görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından büyük tepki ile karşılaşmıştı. 

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU