Mehmet Barlas: Erdoğan zirvede istediğini aldı

“Ancak biliyoruz ki varılan mutabakatların gerçekleşmesi o kadar da kolay olmayacak”

Fotoğraf: Reuters

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İspanya’da gerçekleşen NATO zirvesinde “istediğini aldığı” görüşünü dile getirdi.

Barlas, bugünkü köşe yazısında NATO zirvesi hakkında şunları yazdı:

Madrid'deki NATO Zirvesi'nin en çok konuşulan ismi Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Bir gün önce yaptığı toplantılarla İsveç ve Finlandiya'ya tezlerini kabul ettiren Erdoğan, bu iki ülkeye vetoyu kaldırdı. Terör örgütü YPG ve FETÖ, ilk kez NATO belgelerine girdi. Anlayacağınız, Türkiye terörle mücadelede yeni bir hukuki zemin kazandı. Dün akşam Türkiye saati ile 19.00'da gerçekleştirilen Amerikan Başkanı Biden başta olmak üzere her görüşmeden olumlu sinyaller geliyor ve Erdoğan'a destek mesajları artıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Ancak biliyoruz ki varılan mutabakatların gerçekleşmesi o kadar da kolay olmayacak” diye devam eden Sabah yazarı, şu ifadeleri kullandı:

Gerek İsveç'in gerekse Finlandiya'nın iç hukuklarında değişikliğe gidilmeden bu ülkelerdeki PKK'lıların tasfiyesi pek mümkün görünmüyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "39 teröristin Türkiye'ye teslim edilmesini isteyeceğiz" demişti. Ancak yine ekleyelim: Türkiye'nin istekleri ve mutabakata geçen maddeler epey uzun bir zaman tartışılacak. Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya girmeleri, Rusya'nın Baltık kıyısından da kuşatılmasına yol açacağı için Moskova'da muhtemelen hiç hoş karşılanmayacak.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU