Bahçeli'den "NATO'daki 4'lü zirve" ile ilgili açıklama: Hem diplomasi zaferi hem de dirayetli bir devlet ve hükümet marifetidir

NATO'da Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan memorandum ile ilgili Bahçeli, "Türkiye’miz Madrid’de istediğini almıştır" dedi

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Madrid'de düzenlenen NATO zirvesi ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan memorandum ile ilgili yorumlarda bulunan Bahçeli, "Türkiye, İsveç ve Finlandiya’nın dışişleri bakanları eliyle imza altına alınan (10 maddelik) muhtıra metni ülkemiz lehine stratejik bir kazanım, aynı şekilde milli bir başarıdır" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Madrid’de gerçekleşen dörtlü zirvede Türkiye’nin güvenlik endişelerinin giderildiğini de vurgulayan Bahçeli, Türkiye'nin haklı tezlerinin, meşru tekliflerinin, terörle mücadele kararlılığının tasdik ve tescil edildiğini belirterek şöyle devam etti:

Kaldı ki, terörizmin tüm biçim ve tezahürleriyle mücadelede tam bir dayanışma ve işbirliği iradesi gösterilmesi hususunda görüş birliği sağlanmıştır.

Uluslararası bir organizasyonun bünyesinde ilk defa FETÖ’nün, PYD ve YPG’nin terör örgütü olarak tanımlanması, bu çerçevede İsveç ve Finlandiya’nın anılan terör örgütlerine destek sağlamayacaklarını yazılı güvenceyle taahhüt etmeleri tarihi bir karardır.

Yine bu iki ülkenin milli güvenliğimize yönelik tüm tehditlere karşı Türkiye’ye tam destek verecek olmaları mühim ve memnuniyet verici bir gelişmedir.

"Türkiye, Madrid’de istediğini almıştır"

Bahçeli imzalanan muhtıranın hem bir diplomasi zaferi, hem de dirayetli bir devlet ve hükümet marifeti olduğunu belirterek, "Türkiye’miz Madrid’de istediğini almıştır" dedi.

Bahçeli şöyle devam etti:

Hiç kimse bu saygı duyulup takdir edilmesi gereken çarpıcı tabloyu karalamaya, fiyasko iftirasıyla izaha teşebbüs ve tevessül etmemelidir. Zillet ittifakının ve bu ittifaka sözcülük yapan odakların derin bir hayal kırıklığı eşliğinde, terörizmin ve terör örgütlerinin arkasına geçip Türkiye’yi taşlamaları, gerçekleri çarpıtma densizlikleri utanç verici bir durum, ayıplı bir tutumdur.

İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üye olmalarının önünde en azından Türkiye’nin ortaya koyduğu sağlam ve tutarlı duruş açısından bir engel kalmamıştır. Bundan sonra her NATO üyesi ülke ahlak ve samimiyet testinden geçecek, söz ve vaatlerine müzahir hareket edip etmedikleri yakından takip edilecektir.

Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Dışişleri Bakanımızı ve tüm diplomatlarımızı gönülden kutluyor, her birisine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU