FDA danışma kurulu, Kovid aşılarının içeriğinde değişikliğe gidilmesini tavsiye etti

FDA, temmuz başında aşıların yapısının nasıl olması gerektiği konusunda da karara varmaya hazırlanıyor

Kovid-19 aşısı üreten ilaç şirketleri bir süredir Omicron'un BA.1 varyantı ile mücadele etmek için geliştirilen aşıların denemelerini yapıyor / Fotoğraf: Reuters

ABD Gıda ve İlaç Kurumu'nun (FDA) danışma kurulu, son dönemlerde görülen yeni varyantlar ile sonbaharda daha iyi mücadele edilebilmesi için koronavirüs aşılarının yapısında değişiklik yapılması tavsiyesinde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

FDA'nın Aşı ve İlgili Biyolojik Ürünler Tavsiye Komitesi'nin gerçekleştirdiği oylamada, 19'a 2 oy ile koronavirüs aşılarının takviye dozlarının bir sonraki turunda virüsün Omicron varyantına yönelik bir bileşenin de aşının yapısına eklenmesi gerektiğinin tavsiye edilmesi yönünde karar alındı.

FDA, temmuz başında aşıların yapısının nasıl olması gerektiği konusunda da karara varmaya hazırlanıyor.

FDA bünyesindeki bilim insanları toplantıda, Omicron'un geçen yıl vaka sayılarını tırmandıran BA.1 varyantı yerine mevcut olarak daha baskın olan BA.4 ve BA.5 varyantlarına yönelik aşıları tercih ettiklerini ifade etti.

Hedef ekime kadar yeni aşı

FDA yetkililerinden Dr. Peter Marks, düzenleyici kurumun Ekim'e kadar yapısı yeniden düzenlenmiş bir aşı ile takviye dozları için kampanyaya başlangıç vermeyi hedeflediğini belirtti.

Korona aşısı üreticisi olan Pfizer PFE.N, Moderna MRNA.O ve Novavax NVAX.O şirketlerinin de ellerindeki verileri paylaştığı belirtildi. Şirketler bir süredir Omicron'un BA.1 varyantı ile mücadele etmek için geliştirilen aşıların denemelerini yapıyor.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU