HDP Milletvekili Hüda Kaya'nın oğlu Muhammed Cihad Cemre gözaltına alındı

Cemre'nin, kırmızı kategoride aranan PKK yöneticileri ile Kandil'de görüştüğü ileri sürüldü

Fotoğraf: AA

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın oğlu Muhammed Cihad Cemre, Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Şube Müdürlüğü’ne 20 Haziran'da elektronik posta yoluyla bir ihbarda bulunuldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İhbarda, HDP Milletvekili Kaya'nın oğlu Muhammed Cihad Saatçioğlu'nun Kandil'e giderek PKK yöneticileriyle görüşmeler yaptığı ileri sürülerek, bu görüşmelere ilişkin bazı fotoğraflar paylaşıldı.

İhbar üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, Cihad Saatçioğlu'nun soyadını mahkeme kararıyla "Cemre" olarak değiştirdiğini ve Bayramiç'te yaşadığını tespit etti.

Cemre'nin, 2015-2016 yıllarında gerçekleştirilen çukur eylemleri sırasında PKK mensuplarınca kurulan barikatlar önünde fotoğrafının olduğu da ileri sürüldü

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki sınır kapılarından çok sayıda giriş çıkış kaydı bulunduğu da iddia edilen Cemre Bayramiç'te gözaltına alındı ve evinde ve arabasında arama yapıldı.

 

AA-20220625-28256729-28256728-PKKNIN_SOZDE_UST_DUZEY_YONETICILERIYLE_FOTOGRAFLARI_OLAN_SUPHELI_CANAKKALEDE_YAKALANDI.jpg
Muhammed Cihad Cemre​​​​​​​'nin olduğu iddia edilen fotoğraflar servis edildi / Fotoğraf: AA

 

Çanakkale Valiliği’nden açıklama

Çanakkale Valiliği, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İstihbarat ve TEM ekiplerince Bayramiç'te bugün düzenlenen operasyon sonucu gözaltına alınan şüphelinin adresindeki aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyale el konulduğunu belirtildi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU