Kılıçdaroğlu'ndan maaşına yüzde 40 zam isteyen Erdoğan'a: Bu rolleri bıraksın, çocuklarının ne yaptıklarını gayet iyi biliyoruz

"Erdoğan ücretli rolü oynuyor. Ama halkımın şunu bilmesini isterim, bu rolleri bıraksın senin çocuklarının milyon dolarlarla nasıl oynadıklarını biliyoruz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. CHP lideri, Meclis'e sunulan ek bütçe tasarısında maaşına yüzde 40,4 zam isteyen Erdoğan'ı eleştirerek, "Erdoğan ücretli rolü oynuyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pınar Türenç kürsüye çıktı: Biz alışığız Silivri'de yatmaya

CHP'nin Meclis'teki grup toplantısına katılan Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, AK Parti ve MHP'nin Meclis'e sundukları Basın ve Sosyal Medya yasası hakkında konuştu.

 Türenç konuşmasında yasa teklifiyle herkesin sesinin boğulacağını söylerken, gözaltı ve tutuklamalarla karşı karşıya kalınacağını söyledi.

İktidara seçimin ardından ortak bir teklif hazırlama önerisinde bulunan Türenç "Biz alışığız Silivri'de yatmaya. Ama sizlerin de üstünüzde sallanacak o kılıç" dedi.

"Gazeteciler özgürce yazsın istiyoruz"

Türenç'in ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Biz Gazeteciler özgürce yazsın istiyoruz, eleştirsinler istiyoruz, demokrasi olsun istiyoruz. İstanbul Sözleşmesi yürürlükte olsun istiyoruz. Her alın terinin değerli olduğunun kabul edilmesini istiyoruz. Herkes kazansın istiyoruz. Parlamento toplumun sorunlarına çözüm üretsin istiyoruz. Bir yerlerden talimat alan parlamento istemiyoruz

 "Kuvvetler ayrılı bitti kuvvetler birliği var"

Pınar Türneç'in konuşmasında kuvvetler ayrılığına dikkat çektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Şimdi kuvvetler ayrılı bitti, kuvvetler birliği var. Hakimi savcısı her şey ona bağlı. Bir sansür kanunu teklifi getirmişler. Sarayda hazırlanmış altına atıyorlar imzaları. Ne olduğunu da bilmiyorlar. Nasıl bir felaket olduğunun da farkında değiller. Kimse sarayı, AK Parti'yi eleştirmesin. Herkesin ağzına bant çekelim hiç kimse konuşmasın dünyaya günlük gülistanlık gösterelim millete! Bu millet bunu yutmaz. Her şey meydanda her şey görünüyor" dedi.

"Genelkurmay başkanını bile terörist diye içeriye aldılar"

Silivri'nin ülke tarihinde önemli bir isim olarak kalacağını ve adaletsizliğin tarihini yazmak isteyenlerin önce Silivri'ye bakacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bir ara Nazilerin toplama kampı gibiydi. Ya ülkenin genelkurmay başkanını bile terörist diye içeriye aldılar. O zaman Silivri'ye gittiğimde burası toplama kampı demiştim, ben Ankara'ya gelmeden fezlekem gelmişti. Sanıyorlar ki biz bunları söylemeyeceğiz. Ya biz kuvayi milliyeciyiz. Siz bizi hâlâ keşfedemediniz mi?" diye konuştu.

 "Meclis Başkanı vesayet altında"

İktidarın yasa teklifinin yasalaşması halinde basın özgürlüğünün daha da güçleneceğini söylediğini belirten CHP lideri, "Bunu söylüyorlarsa tam aksini yapıyorlardır demektir. Malum sistem değişiyor dediklerinde de parlamento daha güçlü olacak demişlerdi" dedi.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bakın, ne gücü var parlamentonun? Bakanlar bile gelmiyor parlamentoya. Bir soru önergesine bile cevap vermiyorlar. Burası sadece 600 kişinin aylık aldığı, saraydan gelen kanun teklifleri neyse el kaldırıp indiren, 19 Mayıs hareketlerin yapıldığı, muhalefetin de inadına muhalefet ettiği yanlış bir şekilde dile getirdiği bir kuruma dönüştü burası. Başkan var ama o da vesayet altında. Bana AK Parti grubundan bir milletvekilinin veya MHP'den çıkıp da kendi ilinde şu sorun var dediğini duydunuz mu? Duyamazsınız

"Dezenformasyon yasası bu haliyle geçerse AYM'ye götüreceğiz"

İyi bir yönetimin, dürüst bir kişinin gazeteciden korkmayacağını "malı götürenlerin" gazeteciden korkacağını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Anayasa'da der ki basın hürdür sansür edilemez. Ama getirilen düzenleme sansür uygulaması. Bu teklif bu şekliyle yasalaşırsa parlamentoda da mücadele edeceğiz, parlamento dışına çıktığında da alacağız Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz" diye konuştu.

 Pınar Gültekin davası kararına tepki

Muğla'da öldürülen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin davasında sanığa haksız tahrik indirimi ile 23 yıl hapis cezası verilmesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Hangi vicdan, ahlak kabul eder bunu? Kadınlara yönelik yapılan bütün haksızlıkların karşısında beraber olmak zorundayız. Bu mücadeleyi yapacağız" dedi.

"Sandığa gideceğiz demokratik yollarla ben bunların tamamını emekli edeceğim"

Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili dava dosyasının Suudi Arabisan'a iade edilmesi ve Veliaht Prens Selman'ın Türkiye'ye yapacaı ziyarete değinen CHP Genel Başkanı, Erdoğan'ın daha önce bu dava dosyasının Suudi Arabistan'a verilmeyeceği yönündeki açıklamalarını hatırlatarak, "Türkiye Cumhuriyeti devletinde vicdan sahibi olan herkese sormak isterim. Türkiye Cumhuriyeti devletinin itibarını bu kadar ayaklar altına alan para uğruna bu ülkenin itibarını birilerine satan adama Allah aşkına ne denir? Cinayet öncesi geliyorlar zaten üç tane tuğgeneral, 2 tane yarbay iki teğmen 8 istihbarat elemanı geliyor. Katlediyorlar konsoloslukta TC  devletinin itibarını İstanbul'daki Suudi Konsolosluğu'nun bahçesine gömüyorlar. Bunlar ülkeye asla ve asla itibar kazandıracak olaylar değildir itibar kaybettiren olaylardır. Sandığa gideceğiz demokratik yollarla ben bunların tamamını emekli edeceğim" dedi.

Suudi Veliaht Prens Selman'ın yarın Türkiye'ye yapacağı ziyaret için de konuşan Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin başındaki kişi cinayet emrini veren katille kucaklaşacak. Onun için AK Parti'ye geçmişte oy vermiş ama bugün vicdanını sorgulayan bütün kardeşlerimde bütün ülkücü kardeşlerime sesleniyorum; bu ülkenin itibarını koruyan biziz. Bu ülkede hakkı hukuku savunan biziz. Artık dur demenin zamanı. Türkiye'nin itibarı, şerefi, onuru. Yerde bırakılan değil ayağa kalkan onurlu güçlü bir Türkiye istiyoruz. Yapmadılar, onurumuzu ayaklar altına aldılar" şeklinde konuştu.

"Ne söylediğini bilmiyor, çünkü kafası Venezuela'da"

İzmir'de düzenledikleri çiftçi buluşmasında kürsüye çıkarak sorunlarını anlatan kadın çiftçilere Tarım Bakanlığı'nın verdiği yanıta tepki gösteren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Tarım Bakanı bir açıklama yaptı ‘biz onlara destek veriyoruz' diyor. Fatma Doğan'a diyor ki 17 ayda 9 bin 14 lira destek verdik diyor. İki torba yem parası arkadaşlar. Ne söylediğini bilmiyor. Çünkü kafası Venezuela'da. Kader Başaran, 17 ayda 23 bin 740 lira destek verdik diyor; aylık 1397 lira o da 4 torba yem parası. Kadınlar destek vermediler demiyor, ‘yetersiz' diyor. Bir verdiğine bak bir de gelen zamma bak. Millet İttifakı ile birlikte bu ülkeyi yönettiğimizde çiftçiyi bu milletin efendisi yapacağım. Biz kendi çiftçimiz için çalışacağın onları bu milletin efendisi yapacağız

"Erdoğan ücretli rolü oynuyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'e sunulan ek bütçe teklifi ile maaşına yüzde 40,4 oranında zam istemesini de eleştiren CHP lideri, "Erdoğan perişan vaziyette galiba, geçinemiyor herhalde öyle anlaşılıyor maaşına yüzde 40,4 oranında zam istemiş. Şunu söylemek istiyor, ‘o  kadar zam geldi ki fiyatlara ben de etkilendim, benim de maaşıma zam olması lazım. Asgari ücretliye vereceğiz ama biraz bana da olması lazım' deyip yüzde 40 zam istiyor. Erdoğan ücretli rolü oynuyor. Ama halkımın şunu bilmesini isterim, bu rolleri bıraksın senin çocuklarının milyon dolarlarla nasıl oynadıklarını biliyoruz. Muhammed Ali'nin çiftliğini nasıl aldıklarını biliyoruz. Bu millete sözümdür, bu milletten çalınan her kuruşu bu millete vereceğim. Ben o parayı alacağım getireceğim kendi ülkemin hazinesine koyacağım" şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU