"Yanlış adres verildi" bahanesiyle eczane çalışanlarını tehdit etti: Polisi ararsan seni öldürürüm

Annesine verilen eczane adresinin yanlış olduğunu iddia eden şahıs, eczane çalışanlarına saldırarak, ölüm tehditlerinde bulundu

İstanbul Ataşehir'de bir nöbetçi eczaneye giden kişi, eczane çalışanlarına saldırarak, öldürmekle tehdit etti.

Annesine verilen eczane adresinin yanlış olduğunu iddia eden şahıs, eczane çalışanlarının sakin olması ve üslubunu düzeltmesi şeklindeki uyarılarının ardından önünde bulunan bilgisayar monitörüne yumruk attı.

Kadın bir çalışanın üzerine yürüyen şahıs, kadını "Polisi ararsan seni öldürürüm. Kafanı koparırım senin" sözleriyle tehdit etti.

"Ben haberlerde gördüklerinize benzemem" diyen şahıs, küfürler savurdu.

Olayın ardından soruşturma başlatıldığı ancak polisin anne ve söz konusu saldırganı evlerinde bulamadığı öğrenildi.

İstanbul Eczacı Odası'ndan açıklama

Saldırıya ilişkin bir açıklama yapan İstanbul Eczacı Odası, saldırıyı kınadığını bildirdi.

Olayın hukuki takipçisi olacaklarını söyleyen İstanbul Eczacı Odası açıklamanda şunları kaydetti:

19 Haziran Pazar günü Ataşehir'deki nöbetçi eczanemize gelen bir kişi, 'eczane adresinin telefonda annesine yanlış tarif edildiğini' iddia ederek saldırıda bulunmuştur. Eczane bilgisayarını yumruklayan saldırgan, meslektaşımız Ecz. Ayşenur Ören'i darp etmiş ve tehditler savurmuştur. Yaşanan saldırıyı şiddetle kınıyor, meslektaşımıza ve eczane çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hukuki süreci devam eden soruşturmanın sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Bu saldırı ne bir ilktir ne de münferit bir olay... Daha önce de belirttiğimiz üzere eczanelerimiz şiddete son derece açık hale gelmiştir. Bir kez daha tüm yetkilileri eczanelerimizde maruz kaldığımız şiddet olaylarının son bulması için gereğini yapmaya, güvenlik sorunlarımızı çözmeye davet ediyoruz. Artık yeter, bin defa yeter, bu son olsun!

Tutuklandı

İstanbul Ataşehir'de faaliyet gösteren Ayşenur Eczanesi çalışanlarına "annesine eczane adresini yanlış tarif ettikleri" iddiasıyla saldıran kişi tutuklandı. 

Olaya ilişkin İstanbul Valiliği'nin yaptığı açıklama şöyle:

Ataşehir ilçemizde dün meydana gelen, eczane çalışanlarına yönelik; 'Tehdit', 'Hakaret', 'Kasten Yaralama' ve 'Mala Zarar Verme' olayı şüphelisinin tespiti ve yakalanması için başlatılan çalışmalar neticesinde; Şüpheli E.T İçerenköy Mahallesi'ndeki ikametinde güvenlik güçlerimizce yakalanarak gözaltına alınmış, bugün sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanmıştır. Sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet içeren her türlü davranışı esefle kınıyoruz

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU