Okan Buruk, Galatasaray'da başarılı olabilecek mi?... "Terim gibi efsane olacağını düşünüyorum"

Galatasaray'ın teknik direktörlük görevi için Okan Buruk'la anlaşıldığı belirtiliyor. Spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray'ın Okan Buruk tercihini Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Okan Buruk'un Galatasaray'la bu hafta resmi sözleşme imzalaması bekleniyor / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'da teknik direktör konusunun bu hafta belli olması bekleniyor.

Fatih Terim'le sezona başlayan ancak alınan kötü sonuçların ardından Domenec Torrent'i göreve getiren sarı-kırmızılılar, İspanyol antrenörle de arzulanan başarıların uzağında kaldı.

11 Haziran'da yapılan başkanlık seçiminin ardından koltuğu devralan Dursun Özbek'in Torrent'i göndereceği ve yeni bir teknik direktörle sezona başlayacağı belirtiliyordu.

Yabancı antrenörlerle anlaşma sağlayamayan sarı-kırmızılı ekip, çareyi Okan Buruk'ta bulduğu ifade ediliyor. 

Galatasaray'ın Torrent'in sözleşmesinin bu hafta feshedileceği ve Okan Buruk'u resmen açıklayacağı gelen haberler arasında.

 

Akhisarspor-AA.jpg
Okan Buruk yönetimindeki Akhisarspor, Türkiye Kupası'nda zafere ulaştı / Fotoğraf: AA

 

Buruk, Türkiye'de 2 şampiyonluk kazandı

Galatasaray, Inter, Beşiktaş gibi kulüplerde futbol oynayan Okan Buruk, kariyerini sonlandırmasının ardından antrenörlüğe adım attı.

17 Kasım 2011'de Abdullah Avcı'nın yardımcısı olarak A Milli Takım'da antrenörlüğe başlayan Buruk, sonrasında Elazığspor, Gaziantepspor, Sivasspor, Göztepe, Akhisarspor, Çaykur Rizespor ve Medipol Başakşehir'i çalıştırdı.

2017-18 sezonunda Akhisarspor'la çıktığı 53 maçta 1,51 puan ortalaması yakalayan genç teknik adam, Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayarak adından söz ettirdi.

 

Okan Buruk-AA1.jpg
Medipol Başakşehir, 2019-20 sezonunda Okan Buruk'la şampiyonluğa uzandı / Fotoğraf: AA

 

2019-2021 yılları arasında Başakşehir'de görev alan Buruk, 2019-20 sezonunda Başakşehir'i Süper Lig şampiyonluğuna taşıdı ve ismini altın harflerle Türk futbol tarihine yazdırdı.

Buruk, Ocak 2021'de Başakşehir'den ayrılmasının ardından gelen teklifleri reddederek dinlemek istediğini belirtmiş ve herhangi bir kulüpte görev almamıştı.

Terim ve Torrent ile başarıların uzağında kalan Buruk'un Galatasaray'daki performansı ise merak konusu.

 

Osman Şenher-TRT Spor.jpg
Osman Şenher / Fotoğraf: TRTSpor

 

"Okan Buruk'un da Fatih Terim gibi efsane olacağını düşünüyorum"

Spor yazarı Osman Şenher, Terim ve Torrent’le başarıların uzağında kalan Galatasaray’ın Okan Buruk tercihini Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Şenher, Galatasaray'da Torrent sonrası göreve başlamaya hazırlanan Okan Buruk için, "Okan Buruk, Galatasaray'ın çocuğu. Genç, disiplinli, çalışkan bir hoca" dedi.

Galatasaray'da Terim'in uzun yıllar görev aldığını ifade eden Şenher, "Terim, yıllarca teknik direktörlük yaptı, çok önemli kupalar kazanarak efsane oldu. Şimdi nöbet değiştirme zamanı. Ben Okan Buruk'un da Fatih Terim gibi efsane olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

"Türk futbolunu tanıyan, şampiyonluk yaşamış Buruk'un Galatasaray'a getirilmesi denk bir hamle"

Buruk'un Galatasaray'a çok katkı sağlayacağını, taraftarlar tarafından da beğenildiğini dile getiren Şenher, "Türk futbolunu çok iyi tanıyan, bilen, şampiyonluk yaşayan Okan Buruk'un Galatasaray'a teknik direktör olarak getirilmesi çok denk bir hamle" yorumunu yaptı. 

 

Fatih Terim-AA.jpg
Fatih Terim / Fotoğraf: AA

 

"Buruk'un, Terim'in gölgesinde kalacağını düşünmüyorum"

Son yıllarda Galatasaray'da görev alan teknik direktörlerin başarısız olmasında Fatih Terim'in gölgesinde kaldıkları iddia ediliyordu. 

Galatasaray'da Okan Buruk'la birlikte artık böyle bir durumun yaşanmayacağını öne süren Şenher, "Sağ olsun, var olsun Fatih Terim, Galatasaray'a çok büyük başarılar, kupalar kazandırdı ama neticede artık değişim zamanı gelmişti. Okan Buruk'un, Fatih Terim'in gölgesinde kalacağını düşünmüyorum. Fatih Terim onun abisi. Yeri geldiği zaman Terim'in de Okan Burak'a yardımcı olması lazım. Sadece teknik taktik olarak değil manevi olarak da desteklemesi lazım" şeklinde görüş belirtti.

"Okan Hoca ile beraber müthiş transferler geliyor"

Geçen sezon Galatasaray takımının aksayan birçok bölgesi olduğunu ve bu nedenle ciddi transfer hamlesi yapılacağına işaret eden Şenher, sözlerini şöyle noktaladı: 

Okan Hoca ile beraber müthiş transferler geliyor. Orta sahaya iki, sağ beke bir ve santrafora bir oyuncu. Çok iyi futbolcularla görüştüklerini biliyorum. Önümüzdeki günlerde açıklayacaklar.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mehmet Demirkol: Okan Buruk'ta umut var

Fanatik gazetesi yazarı Mehmet Demirkol da Galatasaray'ın Okan Buruk'u takımın başına getirmesini bugünkü köşe yazısında değerlendirdi.

Yazısında "Okan Buruk tercihinin avantajları var. Hiç kuşkusuz Terim gölgesinin en az olacağı seçenek bu" diyerek Şenher gibi düşünen Demirkol, gerekçelerini şöyle sıraladı:

En yüksek seviyede bir yabancı getirseniz de en ufak bir takılmada tribün sorun yaratabilir. Terim sadece bir teknik adam değil. Çok daha fazlası. Onun olmadığı her senaryo aksak kalacak. Ama Okan Buruk’ta teknik adamlık perspektifi dışında da umut var. 

Buruk'un Galatasaray'dan ayrılık sürecinde yaşananların hala güncelliğini koruduğunu ancak genç teknik adamın bu durumun üstesinden gelebileceğine vurgu yapan Demirkol, şu ifadeleri kullandı:

Evet ayrılma süreci doğru anlatılamadı ve oradan kalma bir kuruntu mevcut. Ancak genç yaşta bir Trabzon maçında ayağı kırıldıktan sonra olağanüstü bir futbolculuk kariyeri yaşamış bir altyapı oyuncusu o. Aynı zamanda şampiyon bir teknik adam. Bunların üstesinden gelmek en az onun için sorun olur. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU