Kabil'deki Sih tapınağına bombalı saldırı

"Taliban içeri girmemize izin vermiyor, ne yapacağımızı bilmiyoruz"

Taliban'ın saldırının ardından tapınağa giden yolları kesitği bildirildi (Tolo News)

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki bir Sih tapınağı yakınlarında patlama yaşandığı ve silah sesleri duyulduğu bildirildi.

Taliban yönetimindeki Afganistan'ın İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Nafi Takor, bugün yaptığı açıklamada saldırıyı doğrularken daha fazla bilgi paylaşmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hint haber ajansı Asian News International'ın (ANI) aktardığına göre Kabil yakınlarında, Afgan Hindu ve Sih topluluklarının çoğunlukta olduğu Karte-i Pervan bölgesinde tapınak civarındaki işlek bir yolda iki patlama sesi duyuldu.

İktidardaki Hindistan Halk Partisi'nden Manjinder Singh Sirsa, ANI'ye yaptığı açıklamada tapınaktan üç kişinin çıktığını ve ikisinin hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Sirsa, tapınakta koruma görevlisi olarak çalışan kişininse vurularak öldürüldüğünü ifade etti.

Bölge yetkililerinden Gornam Singh ise Birleşik Krallık merkezli haber ajansı Reuters'a açıklamasında patlama sırasında tapınakta en az 30 kişi olduğunu belirtti.
 


Singh, "İçeridekilerden kaçı sağ kaçı ölü bilmiyoruz. Taliban içeri girmemize izin vermiyor, ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi

Saldırıyı henüz hiçbir örgüt üstlenmedi.

Öte yandan Mart 2020'de bir IŞİD üyesi, yine Kabil'deki bir Sih tapınağına girerek içeride ibadet edenlere ateş açmıştı. Saldırıda 25 kişi ölürken, 8 kişi yaralanmıştı.

ABD birliklerinin Afganistan'dan çekilmesiyle Taliban, 15 Ağustos 2021'de önce Kabil'in daha sonra da tüm ülkenin kontrolünü ele geçmişti.



Independent Türkçe, NDTV, BBC, AP

DAHA FAZLA HABER OKU