Canan Kaftancıoğlu'nun 'fiili başkanlık' yapacağı CHP İstanbul İl Başkanlığı için öne çıkan isimler belli oldu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Canan Kaftancıoğlu gibi sahada aktif çalışacak bir ismi tercih edebileceği kaydedildi

Fotoğraf: AFP

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 4 yıl 11 aylık hapis cezasının kesinleşmesinin ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın parti üyeliğini düşürdüğü İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun "fiili" olarak başkanlık görevini sürdürmesi kararı aldı, ancak resmi işlemlerde imza yetkisini kullanacak olan il başkanı ataması da yapılacak.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre CHP kaynakları, il başkanlığına yasal zorunluluk nedeniyle atama yapılacağını, seçim sürecine girildiği bir süreçte partide bir "kongre tartışması" yaşanmasının tercih edilmeyeceğini ifade ediyorlar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP kulislerinden yansıyan bilgilere göre il başkanlığı için, il başkanvekili Hale Özcömert Coşkun'un adı ön plana çıktı. 

Kaftancıoğlu'nun, kadın ve yakın çalışma arkadaşı olması nedeniyle Coşkun'dan yana tercih koyabileceği ifade ediliyor. Kulislerde konuşulan diğer isimler ise Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş ile Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer.

Kulislerde, Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki seçimlerin kritik önemde olması nedeniyle, Kaftancıoğlu gibi sahada aktif çalışacak, deneyimli bir ismi de tercih edebileceği konuşuluyor.

 

Haberin tamamını BURADAN okuyabilirsiniz 

 

 

BBC Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU