Yargıtay, Canan Kaftancıoğlu'nun CHP üyeliğini düşürdü

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun siyasi parti üyeliği "siyaset yasağı" kapsamında düşürüldü

Fotoğraf: Twitter @CHPfotograf

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na getirilen siyaset yasağı kapsamında siyasi parti üyeliği de düşürüldü.

4 yıl 11 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onananKaftancıoğlu geçen hafta Silivri Cezaevi’ne gönderildi. Kaftancıoğlu, işlemlerin ardından denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaftancıoğlu hakkında ayrıca siyaset yasağı getirilmişti. 

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre; Kaftancıoğlu’nun siyasi parti üyeliği de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düşürüldü.

Kaftancıoğlu’nun üyeliğinin düşürülmesi ile İstanbul İl Başkanlığı da infaz süreci tamamlanana kadar resmen bitmiş olacak.

Kaftancıoğlu: Korkularının ecele faydası olmayacak

Kaftancıoğlu kararın ardından Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Kaftancıoğlu şunları kaydetti:

CHP hukuk bürolarında değil Kuvayi Milliye ruhuyla savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği inanç işidir, yürek işidir, emek işidir. O inanç, o yürek, o emek bizde oldukça gerisi teferruattır…

Ne demiştik? Korkularının ecele faydası olmayacak!

İmamoğlu: Kaftancıoğlu, Cumhuriyet Halk Partimizin İstanbul İl Başkanı ve üyesidir

 

Kaftancıoğlu ile ilgili karara bir tepki de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi.

Kararla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Canan Kaftancıoğlu, Cumhuriyet Halk Partimizin İstanbul İl Başkanı ve üyesidir. Hukuk üzerinde kurulan siyasi baskıyla alınan zorlama kararlarla bu gerçek asla değiştirilemez. Demokratik ve adil bir Türkiye mücadelemizde Canan Kaftancıoğlu ile yol arkadaşlığımız devam edecektir" dedi. 

Salıcı: Kaftacıoğlu fiilen il başkanlığı görevini sürdürecektir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun siyasi parti üyeliğinin düşürülmesine ilişkin, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının Canan Kaftancıoğlu'nun üyeliğinin sonlandırıldığına ilişkin yazısı, bizim için siyaseten yok hükmündedir. Genel Merkezimize gönderilen yazı, iktidar baskısı altındaki yargının, sözde kararının hukuksal sonucunu bildirmekten öte bir anlam ifade etmemektedir. Canan Kaftancıoğlu, partimize gönül bağı ile bağlı üyesi, bir mücadele neferi ve seçilmiş İl Başkanımızdır, fiilen il başkanlığı görevini sürdürecektir" ifadesini kullandı.

 

Gazete Duvar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU