Altan Tan, "PKK propagandası" yaptığı gerekçesiyle verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasının onandığını duyurdu

Tan açıklamasında, "Ankara Bölge İdare Mahkemesi Ankara 21.Ağır Ceza Mahkemesi'nin Hulki Cevizoğlu ile CNN'deki bir tartışmamdan dolayı hakkımda verdiği 1 yıl 3 ay cezayı jet hızıyla onadı ve bir gün bile beklemeden tebliğ etti" dedi

Fotoğraf: Twitter

24, 25 ve 26. dönem Diyarbakir Milletvekili Altan Tan, PKK propagandası yapmak suçlamasıyla nisan ayında Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi tarafınndan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmış ve ceza da ertelenmemişti.

Altan Tan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin cezayı onadığını duyurdu.

Tan sosyal medya hesabından karara tepki göstererek şunları söyledi:

Ankara Bölge İdare Mahkemesi Ankara 21.Ağır Ceza Mahkemesi'nin Hulki Cevizoğlu ile CNN'deki bir tartışmamdan dolayı hakkımda verdiği 1 yıl 3 ay cezayı jet hızıyla onadı ve bir gün bile beklemeden tebliğ etti. Hulki Cevizoğlu CNN'e ve dünün İslamcı kadrolarına mübarek olsun!

Ne olmuştu?

Altan Tan, 24 Mart 2021'de CNN Türk'te katıldığı programda dünyanın birçok ülkesinde bölgesel resmi dil uygulamalarının olduğunu belirterek "Kürtçe'nin bölgesel resmi dil ilan edilebileceği" önermesinde bulunmuştu. 

Konuklardan Hulki Cevizoğlu ise,  Kürtçe’nin bölgesel resmi dil ilan edilmesi ve yerinde yönetim sisteminin getirilmesini savunan Altan Tan'ın "1930'lu yıllar" dediğini söyleyerek Atatürk eleştirisi ve terör propagandası yaptığını iddia etmiş, ve "Burada terör propagandası yapılıyor, siz de kuzu kuzu dinliyorsunuz” demişti.

Ahmet Hakan'ın duruma müdahale etmesini söyleyen Hulki Cevizoğlu, "Ahmet Hakan biz bu cahilce sözleri dinlemek zorunda mıyız?" ifadelerini kullanmıştı.

Programın moderatörü Ahmet Hakan, Cevizoğlu'na "Size çok büyük saygım var, ama bu söylediğiniz doğru değil. Ben kimseye burada terör propagandası yaptırmam" karşılığını vermişti.

Sözkonusu ifadeler ile terör örgütü propagandası suçlamasıyla yargılanan Altan Tan, Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hapis cezasına çarptırılmıştı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU