Emniyet Genel Müdürü değişti: Uzunkaya’nın yerine Şırnak Valisi atandı

Görevinden alınan Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya Bakanlık Müşavirliğine alınırken, yerine Şırnak Valisi Mehmet Aktaş atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2017'de Şırnak Valisi Aktaş'a gerçekleştirdiği ziyaret / Fotoğraf: AK Parti

Valiliklere ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayınlandı.

Kararda “Aşağıda, görev yerleri ile ad ve soyadları yazılı kişiler, karşılarında belirtilen görevlere, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2,3 ve 6’ncı maddeleri gereğinde atanmıştır” denildi.

Buna göre Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya İçişleri Bakanlığı emrinde Bakanlık Müşavirliğine atanırken, yerine Şırnak Valisi Mehmet Aktaş atandı.

Şırnak Valiliğine ise Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan atandı. Vali Pehlivan’ın yerine gelen isim ise Hakkari Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim oldu.

Mehmet Aktaş kimdir?

1968 Elazığ doğumlu olan Mehmet Aktaş, 1990 İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

Aksaray'ın Gülağaç, Malatya'nın Kuluncak, Muş'un Hasköy, Düzce'nin Cumayeri ve Rize'nin Çayeli ilçelerinde kaymakamlık görevinde bulunan Aktaş, 2010-2014 yıllarında İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünde sırasıyla Şube Müdürü, Daire Başkanı olarak görev aldı.

mehmet aktaş
Mehmet Aktaş / Fotoğraf: İHA

 

Daha sonra İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı görevine getirilen Aktaş, 2016'da Karabük Valiliği ardından da 2017'de Şırnak Valiliği yaptı. 

Mehmet Aktaş, evli ve 3 çocuk babası.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU