Büyüttüğü üç çocuğun da kendisinden olmadığını öğrenince boşanma davası açtı

Adam, kızlarının biyolojik babası olmadığını öğrenince yıkıldı

Temsili fotoğraf (AFP)

Çin'de bir adam, babalık testleri sonucu kendi büyüttüğü üç kızının da biyolojik çocukları olmadığının ortaya çıkması üzerine 16 yıllık evliliğini sonlandırmak istiyor.

South China Morning Post'un Çin Jiangxi Radyo ve TV İstasyonu'na dayandırdığı haberine göre, soyadının Chen olduğu belirtilen 45 yaşındaki adam, eşinin davranışlarından şüphelenmeye başlayınca babalık testleri yaptırdı.

Chen, istasyona verdiği röportajda "Hiçbiri benim çocuğum çıkmadı" dedi.

Çin'in doğusundaki Jiangxi eyaletinde ikamet eden Chen, eskiden evden uzakta çalıştığını fakat yıllar boyunca görüntülü ve sesli aramalarla eşiyle yakın bir ilişki sürdürdüğünü söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Chen, eşi aramalardan kaçınmaya başlayınca şüphelendiğini ve cep telefonunun GPS konum verilerinden yararlanarak eşinin nerede olduğunu takip etmeye karar verdiğini söyledi.

Çinli adam bir keresinde eşinin bir otele giriş yaptığını, ertesi gün otelden bir adamla ayrıldığını öne sürdü.

Chen, öne sürdüğü sadakatsizlik için ilk başta eşini affetmeyi düşündüğünü fakat babalık testinin şoke edici sonuçlarının kendini yıktığını söyledi.

45 yaşındaki adam, sonuçlar gelince eşinin onu terk ettiğini belirtti.

Habere göre istasyona röportaj verirken ağladığı görülen adam, eşinin yerini tespit etmek için yerel medyadan yardım istedi.

İsmi sadece Yi olarak verilen kadınsa Chen'i aldattığını reddederek şöyle söyledi:

Onu aldattığımı düşünmüyorum. Biyolojik babalık gerçekten önemli mi? Kısır çiftler her zaman çocuk evlat ediniyor.

Lütfen benimle empati kurmaya çalışın. Üç çocuk uzun yıllar ona 'baba' dedi ama şimdi kızlarının kendine ait olmadığını söylüyor. Onunla bir hayvan arasında ne fark var?

İsminin Zhou olduğu belirtilen bir avukat, Çin Jiangxi Radyo ve TV İstasyonu'na yaptığı açıklamada adamın boşanma davası açabileceğini, ayrıca eşinin davranışının ilişkilerine ciddi zarar verdiğine inanıyorsa destek ödemelerinin ve diğer masrafların iadesini de isteyebileceğini söyledi.

Ancak 2021'de kabul edilen ve bu yıl 1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe giren tartışmalı bir yasa, çiftlerin boşanmalarını resmileştirebilmeleri için 30 gün beklemelerini gerektiriyor. Buna "sakinleşme" süresi deniyor.

Çin'deki boşanma oranları artmayı sürdürürken yasa, çiftleri ayrılmaktan vazgeçirmek için kabul edilmişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia/china

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU