Akşener: Başta Kılıçdaroğlu olmak üzere, üzülen her bir kardeşimden özür diliyorum

İYİ Partili Oral'ın "Kılıçdaroğlu'nun kimliği" ile ilgili sözleri sonrası konuşan Akşener, "Alevilik üzerinden yapılan her türlü tarifi, kim üzerinden olursa olsun şiddetle reddediyorum" dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sakarya ziyaretinde halka hitap etti.

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumburbaşkanlı adaylığı tartışmaları ile ilgili sözlerine değinen Akşener,  Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, üzülen her bir kardeşimden İYİ Parti Genel Başkanı olarak özür diliyorum" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akşener konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Şimdi sizinle bir başka üzüntümü paylaşacağım. Ankara milletvekilimiz Halil İbrahim Oral, bir YouTube kanalında bir konuşma yaptı. Ben başkalarının yaptıklarını bizlerin yapmasını kesinlikle tasvip etmiyorum. Alevilik üzerinden yapılan her türlü tarifi, kim üzerinden olursa olsun şiddetle reddediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, üzülen her bir kardeşimden İYİ Parti Genel Başkanı olarak özür diliyorum.

"Bizim gibi ailelerin her birinin evinde mutlaka Ali, Hüseyin, Hasan vardır" diyen Akşener, "Ali merttir, Ali cesurdur. Ali zor zamanımızda 'Medet Ya Ali' dediğimiz bir büyüğümüzdür. Dolayısıyla Hz. Ali'yi sevenlerin üzülmesine, incinmesine müsaade etmeyeceğim gibi çok üzüldüğümü ifade ediyor ve her bir kardeşimden ayrı ayrı özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

Katıldığı bir programda "Kılıçdaroğlu'nun kimliğinin cumhurbaşkanı adaylığına etkisi" ile ilgili sorusuna yanıt veren Oral, "Kılıçdaroğlu'nun kimliği, Sünni Müslüman kesim tarafından bir endişedir" demişti.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU