SDF: Türkiye'nin sınır ötesi operasyonuna karşı Suriye ordusu ile koordinasyona geçeceğiz

Karar, üst düzey SDF yetkililerinin olağanüstü toplantısında alındı

Fotoğraf: Reuters

ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDF), Türkiye'nin başlatması olası sınır ötesi operasyona karşı koymak ve Suriye topraklarını korumak için Suriye ordusu ile koordinasyona geçeceğini açıkladı.

SDF'nin yaptığı açıklamaya göre, karar üst düzey SDF yetkililerinin Türkiye'nin başlatacağını açıkladığı yeni sınır ötesi operasyonu ele aldığı olağanüstü toplantıda alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Suriye'nin Tel Rıfat ve Menbiç kentlerinden YPG'yi çıkarmak için sınır ötesi operasyon düzenleyeceğini açıklamıştı.

Suriye'nin kuzeydoğusu ve doğusunu kontrol altında tutan SDF'nin gücünün büyük bölümünü YPG oluşturuyor.

Türkiye YPG'yi terör örgütü olarak görürken, Türkiye'nin NATO müttefiki ABD SDF'yi destekliyor. SDF ayrıca Suriye hükümeti ve müttefiki Rusya ile birlikte hareket ediyor.

Mazlum Abdi'den açıklama

SDF'nin en üst düzey askeri yetkilisi Mazlum Abdi 2 gün öce yaptığı açıklamada SDF güçlerinin sınır ötesi harekatta Türkiye'ye karşı koymak için Suriye askerleriyle koordine olmaya "açık" olduğunu, ancak Şam'ın bölgeye asker göndermesine gerek olmadığını söylemişti.

Abdi, "Suriye ordusunun Suriye topraklarını savunmak için yapabileceği en önemli şey, Türk uçaklarına karşı hava savunma sistemleri kullanmak olacak" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU