Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Ben o düzeye inmem, halka saygım var

"Altı lider önemli bir sorumluluk üstlendi ve altı lider kararlılıkla Türkiye’yi huzura kavuşturacak"

Fotoğraf: Twitter / CHP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi eylemlerine katılanlar için kullandığı “Sürtük” ifadesi ile ilgili soruya “Ben o düzeye inmem. Benim halka saygım var" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi’nin sekizinci yıl tanıtım toplantısına katıldı. CHP lideri etkinliğin çıkışında basın mensuplarının Gezi eylemlerine katılanlar için kullandığı “Sürtük” kelimesiyle ilgili sorusuna “Ben o düzeye inmem. Benim halka saygım var" yanıtını verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi’nin tanıtım toplantısında da özetle şunları kaydetti:

Şanlıurfa’ya gittim. Şanlıurfa’da çiftçilere söz verdim. Dedim ki ‘Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanlığını bize verin, Şanlıurfa’daki bütün çiftçilere elektriği ücretsiz vereceğiz. Çünkü güneş enerjisini hayata geçireceğiz’. Konya’ya gittiğimde Konya’daki çiftçiler şunu söylediler. ‘Acaba Konya’daki büyükşehir belediye başkanlığını size verirsek Konya’daki çiftçiler de elektriği ücretsiz verir misiniz?’ Konya’dakilere de. Efendim Şanlıurfa, Diyarbakır, Van neresi olursa belli bir zaman diliminde güneş enerjisini hayata geçireceğiz. Bütün çiftçiler elektriği ücretsiz kullanacak ve ayrıca gelir elde edecekler. Artan elektriği vererek. Dolayısıyla biz doğanın bize sağladığı bütün olanaklardan yararlanıp, o yararı halka vermek istiyoruz.

 

Altılı masa mesajı: Karamsarlığa kapılmayın

Sakın ola ki karamsarlığa kapılmayın. Bizim karamsarlığa kapılma hakkımız yok. Biz güzel bir Türkiye’yi beraber inşa edeceğiz. Altı lider bir araya geldik. Bizim önceliğimiz Türkiye, demokrasi, kadın ve erkek eşitliği, bu topraklarda hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği güzel bir Türkiye, bizim önceliğimiz itibarlı ve saygın bir Türkiye, bizim önceliğimiz temiz ve güzel bir siyaset, bizim önceliğimiz kucaklaşmak, bizim önceliğimiz kimsenin inancı ve kimliği dolayısıyla ötekileştirilmemesi, bizim önceliğimiz Türkiye’nin Çankaya gibi olması, bizim önceliğimiz Türkiye’nin neresinde yaşarsa yaşasın herkesin mutlu olması, bizim önceliğimiz parlamentonun üzerindeki vesayetin kaldırılması, bizim önceliklerimiz önemli. Bizler Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Cumhuriyetimiz demokrasi ile taçlandırmakta kararlıyız. Zaman zaman söylerler. Efendim ‘Masa dağıldı, şöyle oldu, böyle oldu. Bunların hiçbirisine inanmayın. Altı lider önemli bir sorumluluk üstlendi ve altı lider kararlılıkla Türkiye’yi huzura kavuşturacak. Türkiye’ye aydınlığı getirecek.

 

ANKA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU