Erdoğan: Bazen üslubumuzu sertleştirmek zorunda kalıyoruz, nedeni ülkemize karşı mesuliyetlerimizi yerine getirme gayesidir

Erdoğan, "Dünyada her kim bu kardeşinize saldırıyorsa bu ülkeye saldırıyor demektir. CHP'nin başındaki zat, masanın çevresinde oturanlar da birer kukladan ibarettir. Biz asıl kavgamızı onların ağa babalarına karşı veriyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam’da partisinin “30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı”nda konuşma yaptı.

"Ülkemizde maalesef şahsım, AK Parti, kadrolarımız hakkında söylenen her yalana inanmaya hazır bir kitle var" diyen Erdoğan, "Bir kısmı cehalet ve ihanetten sürekli fitne ateşini körüklemektedir. Kendilerine ikbal devşirmeye çalışanlar belki her dönem vardı ama hiçbir zaman bu kadar hırslı ve cüretkar değillerdi. Biz bunlarla mücadele ederken bazen üslubumuzu ve tavrımızı sertleştirmek mecburiyetinde kalıyoruz. Nedeni ülkemize karşı mesuliyetlerimizi yerine getirme gayesidir" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan şöyle devam etti:

İçerde hiçbir vatandaşımıza kendisini sahipsiz hissettirmeyecek adımlar atmaya devam edeceğiz. Dışarda Suriye'den Irak'a, Karadeniz'den Akdeniz'e mazlumun olduğu her yerde onurlu duruşumuzu koruyarak siyasetimizi yapacağız.

Hak bildiğimiz yolda mücadeleden asla geri durmayacağız. Haramzadeler her gün başka bir kılığa bürünebilir. Kimse bizden böyle bir tavır sergilememizi beklemesin. Bu fakir kendini bildi bileli böyledir. Değişmeyecek. Allah ömür, millet de yetki verdikçe yola da böyle devam edeceğiz.

"Biz asıl kavgamızı onların ağa babalarına karşı veriyoruz"

Konuşmasında, muhalefet partilerine yönelik de eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Büyük ve güçlü Türkiye hedefinden rahatsız olanların bizi ve hükümeti hedef almasının gerisinde ülkemizin gelmiş olduğu seviyeden hazımsızlık vardır. Dünyada her kim bu kardeşinize saldırıyorsa bu ülkeye saldırıyor demektir. Ülke içindeki aparatların tek yaptıkları ellerine tutuşturulan senaryolardaki rollerini oynamaktır. CHP'nin başındaki zat, masanın çevresinde oturanlar da birer kukladan ibarettir. Biz asıl kavgamızı onların ağa babalarına karşı veriyoruz. Bu kavga yeni bir kavga değil" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, TMO'nun 2022 buğday ve arpa alım fiyatlarını açıkladı

Dünya genelinde tahıl fiyatlarının arttığını söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin tahıl konusunda bir sorunu olmadığını da belirtti.

Erdoğan, "Muhalefet ve mandacı ekonomistler buğday ithal ediyoruz yaygarasını tekrarlamaktan geri durmuyor. Yüksek ithalat rakamlarının sebebi ülkemizim en büyük gıda ihracatçılarından biri olmasındandır" diye konuştu.

TMO'nun 2022 hasat döneminde yapacağı buğday ve arpa alım fiyatlarını açıklayan Erdoğan şunları söyledi:

TMO sert ekmeklik buğdaya ton başına 6 bin 50 TL alım, bin lira prim bedeli olmak üzere 7 bin 50 lira ödeme yapacaktır. Ofisimizin arpa alım fiyatı ise ton balına 5 bin 500 lira alım, 500 prim bedeli olmak üzere 6 bin TL olarak belirlenmiştir. Çiftçi kayıt ofisimize kayıtlı üreticilerimiz yararlanabilecektir. TMO'nun fiyatları diğer kamu kurumları için de belirleyici olacaktır. Mazot, gübre desteklerini almaya devam edeceklerdir.

3600 ek gösterge çalışmalarına da değinen Erdoğan, "Bilindiği gibi uzunca bir süredir çalışan ve emekli memurlarımızla ilgili 3600 ek gösterge diye bilinen bir hazırlık yürütüyoruz. Nihayet bu çalışmayı tamamladık ve Meclisimizin takdirine sunma safhasına getirdik. Yarın kabine toplantısı sonrası detaylı anlatacağım" dedi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU